Dette er Phil Jones

OPPDATERT: Phil Jones er klar Manchester United. Les det du må vite om Uniteds nysignering her!

Phil Jones ble født i Preston 21. februar 1992, men har tilbragt hele sitt liv som fotballspiller i Blackburn Rovers. Debuten kom i mars 2010, og motstanderen var ingen ringere enn Chelsea. Jones viste stor modenhet til 18-åring å være, og selv om Dider Drogba scoret tidlig i kampen, klarte Jones å markere ut ivorianeren resten av oppgjøret og dominerte i duellspillet.

Et drøyt år senere figurerer han oftere sentralt på midten enn i midtforsvaret. Han har gått fra å være en ukjent til stjernestatus i løpet av kort tid, men populariteten virker ikke å påvirke 19-åringen. Så sent som i oktober i fjor fortalte han at han er fornøyd med å bo hjemme hos mor og far.

– Jeg har ikke tenkt på å flytte ut. Hvis jeg hadde gjort det ville jeg sannsynligvis bare endt opp der igjen for å spise middag nesten hver dag, fortalte han.

– For ett år siden var jeg ikke i nærheten av førstelaget og var kun en av mange spillere som håpet å kunne slå gjennom i denne klubben. Jeg var fornøyd med å bo med foreldrene mine da, og det er jeg fortsatt.

For karrieren har virkelig skutt fart for unggutten. Nå har han fått en drøy sesongs Premier League-erfaring, og flere har allerede lansert Jones som en fremtidig England-kaptein. Det er imidlertid ikke noe han tenker på nå.

– Det er veldig hyggelig å høre det. Men jeg setter egentlig ikke langsiktige mål – jeg setter kortsiktige mål. Nå er målet å bli frisk og begynne å spille for Blackburn igjen. Men det er hyggelig å høre slike kommentarer og forhåpentligvis kan jeg gjøre det en dag, sa Jones i mars.

– Men man må ta ett skritt av gangen.

Allardyce: Englands svar på Essien

Jones er, i følge tidligere Blackburn-sjef Sam Allardyce, Englands svar på Michael Essien, med tanke på anvendeligheten. Allardyce er ikke i tvil om hvilket talent 19-åringen innehar.

– Ser man Essien spille høyreback for Chelsea er han fantastisk. Spiller han midtstopper er han fantastisk. Spiller han midtbane er han fantastisk. Jeg tror Phil Jones kan bli på samme måte, har Allardyce sagt.

– Å spille i flere posisjoner forbedrer spillet og kunnskapen om spillet. Phil vil, på mange måter, finne det lettere når han går tilbake fra midtbane til forsvar igjen.

Phil Jones har spilt totalt 35 ligakamper for Blackburn de to siste seongene, hvorav 26 av dem den siste sesongen. Phil Jones får nå vist talentet sitt både i forsvar og på midtbanen i Manchester United neste sesong.

Kilder: Daily Mirror, Daily Mail, SoccerBible, Zonal Marking