– Dette var den Lukaku vi ønsker

Her er vår spillerbørs etter tapet i nord.

Denne gangen var det Supporterklubbens Dag Langerød som kastet tierterningene sine.

– Newcastle skapte en sjanse etter fem minutter og etter 65. Vi skapte et tosifret antall muligheter og hadde fem gigantsjanser, men det ble tap, sier Langerød om bakgrunnen for børsen sin.

David de Gea 6:
Ikke altfor mye å gjøre. Reddet godt fra Shelvey tidlig, på hjemmelagets eneste sjanse før pause, plukket også enkelt fra Kenedy senere i omgangen og etter pause var det null – foruten å hente ballen ut av nettet.

Antonio Valencia 6:
En grei jobb, men ikke så mye mer. Lite involvert offensivt, og ikke like overbevisende defensivt som han kan være.

Chris Smalling 5:
Litt himmel og helvete. Himmel på hodet, der han regjerer, nærmere helvete langs bakken der han en gang sparket ballen rett til en motspiller på egen halvdel, og skulle nok hatt straffespark mot seg da han taklet Gayle helt i hjørnet av egen 16-meter. Beklager, Chris, men følelsen av usikkerhet omgir deg for mye, også i denne, og det hjelper ikke at han filmer når hjemmelaget får frispark før 1-0 og så er involvert på selve frisparket.

Phil Jones 6:
Greit nok, men ikke så fremtredende som han kan være. Newcastle skaper ikke mye, men vanskelig å dytte han opp på 7 med så lite å fikse opp i.

Ashley Young 6:
Er som vanlig med offensivt, men uten uttelling denne gangen, tross i et bra innlegg til Martial og et godt skudd som keeper fikk blokkert. En svært grusom pasning tilbake på egen halvdel trekker ned, men en deilig tunnel på  Shelvey trekker opp igjen.

Nemanja Matic 6 (ut 77):
Rusten innledning, men spilte seg opp og skapte Uniteds største sjanse før pause med en nydelig gjennombruddspasning til Martial.

Paul Pogba 5 (ut 66):
Merkelig kamp. Gjør noe bra med ball, men virket nonchalant i duellene. Så ikke ut som om han startet kampen før 15 minutter og i duellspillet virker han ikke interessert. Snodig. Byttet ut etter 66 minutter.

Alexis Sánchez 7:
Skaper noe nesten hver gang han får ballen. Involvert i fem av våre sju muligheter før pause. Også sentral etter pause – og burde scoret. Med mål – og seier – hadde det nok vært 8.

Jesse Lingard 5 (ut 66):
Klarte i for liten grad å sette sitt preg på kampen, selv om han hadde et godt skudd som ble reddet til corner. Man forventer at man er mer involvert i det som faktisk blir sluttprodukt.

Anthony Martial 6:
Har tre kjempesjanser, men brenner alle. Beklager, da kan jeg ikke bare belønne for at han var involvert og gikk på flere gode løp. Det som var positivt og sjanseskapende i spillet, trekkes ned til utgangskarakteren da Martials bom faktisk til slutt gjør at vi taper kampen. Små marginer. Scorer han og det blir seier, så belønnes han veldig for det.

Romelu Lukaku 7:
Uniteds beste. DETTE var den Lukaku vi ønsker. Meget god som møtende spiss, solid nok med touchene og pasningene sine og nær scoring rett før pause. Var direkte involvert i seks gode United-muligheter. Det er sjeldent bra. Ikke ofte han har vært så mye involvert, og nesten snodig at man sitter med følelsen av at han spilte sin beste United-kamp – uten at han faktisk scoret. Svært nær en 8er – også uten mål og til tross for tap.

Michael Carrick 5 (inn 66):
Imponerte ikke. Prøvde med et par direkte fremspill, men var upresis og United mistet rytme etter byttene og Carrick klarte ikke å bidra positivt.

Juan Mata 6 (inn 66):
Løp hele tiden, skaffet et par frispark, slo et par cornere og var aktiv – dog uten at han heller klarte å utgjøre for stor forskjell.

Scott McTominay (inn for Matic 77) spilte for kort tid til å få karakter.

Enig eller uenig? Gi din karakter til gutta her.