Dette skriver avisene

Ferguson fortsatt sentral, spillerne skeptiske til Van Gaal, Ancelotti aktuell og rasende Moyes.

Her har vi samlet en del av det viktigste fra engelsk presse onsdag morgen.

Daily Mail, Ian Ladyman og Matt Lawton:

Sir Alex Ferguson spilte en nøkkelrolle i avsettelsen av David Moyes, da han var en av direktørene som avgjorde Moyes’ skjebne på et Manchester-hotell søndag kveld. (…) Sir Alex skal ha begynt å tvile på Moyes for et par måneder siden, og forstod da at han hadde gjort en feil. Det var Ferguson, David Gill, Bobby Charlton og Ed Woodward som tok den endelige avgjørelsen.

Louis van Gaal er fortsatt favoritt, men United vil også sjekke ut Carlo Ancelotti, som ikke er etablert i Madrid. United er klare til å bruke en masse penger for å lokke ham til Manchester, og føler at sjansen kan komme – spesielt om Real Madrid blir slått ut av Champions League i løpet av den neste uka.

Netherlands v Colombia - International FriendlyThe Sun, Neil Custis:

Carlo Ancelotti blir en rival for Louis van Gaal i kampen om å få erstatte David Moyes som United-manager. Styret i United vet at Ancelotti kan være på vei ut av Real Madrid etter at forholdet til klubbsjef Florentino Perez ikke er det beste. Den nederlandske legenden Van Gaal har gjort det klart at han ønsker jobben, men United vil ikke forhaste seg hvis det er en sjanse for at Ancelotti – som fortsatt kan vinne Champions League med Real Madrid – er tilgjengelig. (…) Atletico Madrids Diego Simeone er også høyt oppe på Uniteds liste, men klubben er bekymret over at han ikke snakker engelsk.

The Guardian, Daniel Taylor:

United vurderer Louis van Gaal og Carlo Ancelotti, og Diego Simeone er også på lista. (…)

Sir Alex Ferguson er fortsatt med i bestemmelses-prosessen, og gruppa har gjort det klart at jobben kommer for tidlig for Ryan Giggs. Laurent Blanc er også uaktuell (…) Jürgen Klopp har sagt at han ikke ville forlate Dortmund, og United vil respektere det. Antonio Conte, Juventus-treneren som har lært seg engelsk, ønsker å jobbe i England, men har ikke blitt diskutert foreløpig. (…)

David Moyes skal ikke ha likt måten sparkingen skjedde på. Han hadde en liten prat med klubbens pressesjef, Karen Shotbolt, men ingen andre i klubben snakket med ham mandag. I stedet ble alt avklart tirsdag morgen, og Richard Bevan, fra managerforeningen, ble deretter invitert for å få avklart kompensasjon.

The Telegraph, Chris Bascombe:

David Moyes vil ikke mangle tilbud, men kan nå vurdere jobber utenfor England. (…) Han viste seg å være feil for United fra første dag, men tro ikke at ryktet hans er knust. Bare fordi man ikke er klar til å være statsminister betyr ikke at man ikke har kvalitetene til å gjøre andre store jobber. (…) De fleste klubbsjefer med en klubb utenfor topp-6 vil elske en mann med hans CV.

The Times, James Ducker:

Sir Alex Ferguson stilte seg bak avgjørelsen om å kvitte seg med David Moyes. Ferguson vil også spille en nøkkelrolle i jakten på Uniteds neste manager. (…)

Carlo Ancelotti og Louis van Gaal skal toppe Uniteds ønskeliste, selv om United-spillere internt skal ha uttrykt bekymring for at det blir Van Gaal som skal overta. (…)

Moyes skal ha blitt irritert over måten sparkingen av ham ble kjent i avisene, og ankom Carrington like etter 4.30 tirsdag morgen. Han skal imidlertid ha holdt en imponerende avslutningstale til spillerne sine.

Det at Van Gaal er opptatt med VM til midten av juli skal ikke være noe problem. United er villig til å vente, selv om mange av spillerne, som kjenner til Van Gaals dikatoriske metoder, ikke nødvendigvis stiller seg bak avgjørelsen.

Daily Mirror, Alan Nixon:

David Moyes skal være rasende og synes det hele har vært en skam.

Han skal ikke ha vært klar over at han kunne bli sparket, og jobbet for å få i stand fire avtaler med nye spillere samme dag som han fikk sparken. Da nyheten spredde seg mandag snakket han med noen av sine allierte, og trodde fortsatt at han var sikker i jobben. (…) Han skal ha jobbet for å få kloa i Luke Shaw, Toni Kroos, samt avklare fremtidene til Wilfried Zaha og Nick Powell.