– Dette handler ikke om en fotball-overgang

Det virker som om sjansene for at Saul Niguez faktisk skal offentliggjøre et klubbskifte er svært små.

– Det handler ikke om en fotball-overgang.

Det skrev transferguru Fabrizio Romano etter at Saul Niguez fikk en hel fotballverden til å stoppe opp søndag.

 

Da hadde Saul nemlig lagt ut meldingen:

«Ny klubb. Jeg vil offentliggjøre det om tre dager…»

 

Ingen omtale mandag

United har lenge vært koblet til en gigantovergang for den 25 år gamle Atletico Madrid-midtbanespilleren, men ifølge Romano er det altså liten grunn til å tro at dette altså gjelder en overgang til en annen klubb som ekte fotballspiller.

Rent timingmessig ville det også vært litt snodig.

Overgangsvinduet er ikke åpent, Atletico Madrid kjemper selv hardt for å klare topp fire i La Liga (6. plass nå) og klubben er klar for kvartfinalen i Champions League etter å ha slått ut Liverpool like før coronaviruset tok fotballen.

Dette er heller ikke en Zlatan Ibrahimovic-sak, som da han ertet media og United-fans for noen år siden. Svensken var nemlig den gangen ledig på markedet etter noen år i Paris St. Germain, og kunne dermed til en viss grad gjøre det han gjorde.

Saul Niguez er imidlertid under kontrakt med Atletico Madrid frem til 2026.

Det er dermed svært tvilsomt om han selv fikk lov til å kjøre sosiale medier-kampanjer rundt et gigantisk klubbskifte. Normalt ville det vært kjøpende klubb som det lå hos, men ikke helt ut av det blå som dette kom.

Et argument for en mulig United-overgang nevnes av noen som at Atletico Madrid-spilleren følger en del United-spillere på sosiale medier, men det har han gjort en god stund allerede.

Saul er også en spiller som har veldig mange ulike spillere, journalister og andre på lista over de han følger på henholdsvis Twitter og Instagram.

Esport-prosjekt?

Det må legges til at ingen spanske aviser og ingen engelske United-journalister har funnet ut noe mer om et angivelig klubbskifte mandag.

AS skriver i stedet at de tror dette kan handle om et esport-prosjekt, mens andre igjen har spekulert i at det handler om noe med hans eget akademi.

Marca skriver at det mest sannsynlig handler om en PR- eller markedskampanje, og at den uansett må sees på som fremgangsrik etter så stor oppmerksomhet verden over søndag.

LES OGSÅ: Petter Veland: – En overgang (til United) kan skje, men han er en av de mest lojale i dagens fotball