Fikk med seg drømmeresultat etter vanvittig målorgie

Det så noe mørkt ut etter den første omgangen, men etter en ellevill andreomgang gikk United langt i å sikre seg avansement til Europa League-finalen.

Torsdag kveld var det igjen duket for cupspill for Ole Gunnar Solskjærs United, da Roma gjestet Old Trafford. I potten lå et godt utgangspunkt, før det avgjøres hvem som går til finale i Roma kommende uke.

United og Solskjær kom til kampen med et slags semifinalespøkelse hengende over seg. Siden nordmannen tok over klubben, hadde de rødkledde vært i fire semifinaler i alle konkurranser, uten å gå til en eneste finale. Følgelig kom nordmannen til kampen uten noen trofeer gjennom tiden i United.

Roma kom nok til kampen med sine egne tanker i bakhodet. Laget fra «den evige stad» gikk på et forrykende 7-1-tap for nettopp United da lagene møttes i utslagsrundene i mesterligaen i 2007.

Paulo Fonsecas mannskap følte nok også et visst press på sine skuldre, ettersom de purpurrøde hadde sakket akterut i kampen om Serie As Champions League-plasser. Dermed sto Europa League igjen som eneste inngangsbillett til neste sesongs versjon av mesterligaen.

Den portugisiske treneren kom inn i kampen uten sin stopperstjerne, Gianluca Mancini, noe som nok var tungt før møtet med Uniteds stjerneoffensiv.

Dramatisk åpning

Og Roma-laget ble ytterligere svekket etter bare to spilte minutter.

En Jordan Veretout i full gallup rakk ballen før Luke Shaw på Romas høyreside, men istedenfor å angripe, dyttet midtbanespilleren ballen utover sidelinjen. Franskmannen haltet av banen, prøvde å fortsette, men måtte til slutt av banen med det som så ut til å være en strekkskade.

Veretout kom til kampen som Romas toppscorer i Serie A denne sesongen, og var nok en mann trener Paulo Fonseca hadde håpet å få beholde på banen ganske mye lenger.

Veretout
MÅTTE UT: Jordan Veretouts opphold på Old Trafford-matta ble kortlivet.

De påfølgende minuttene bar preg av et pågangsrikt United mot et Roma som hadde fått en tidlig smell.

Luke Shaw fant en Paul Pogba i godt driv, som plutselig hadde gått av tre Roma-spillere, og var på full fart mot målet til burvokter Pau Lopez. Den franske midtbanevirtuosen fant Edinson Cavani, som igjen spilte en presis stikkpasning til Bruno Fernandes. Alene med Lopez gjorde portugiseren ingen feil, der han løftet ballen lekent over den spanske keeperen og inn i nettmaskene.

Dermed hadde United sikret seg en drømmestart på kampen – og det med et prakteksemplar på godt angrepsspill.

Bruno123
ELEGANT: Bruno Fernandes avsluttet et nydelig United-angrep, og sendte med det sitt lag i føringen tidlig i kampen.

Dessverre for United lot ikke gladiatorene seg knekke av den grunn.

Bare få øyeblikk senere angrep bortelaget med mange mann, og ballen endte til slutt på høyrekanten til Rick Karsdorp. Paul Pogba kastet seg desperat ned for å hindre innlegget, noe han også gjorde. Roma-spillerne protesterte dog vilt, og etter noen få sekunder med betenkningstid pekte dommeren på straffesparkmerket.

Reprisene viste at ballen stoppet i hånden til Pogba.

Lorenzo Pellegrini steg frem og skjøt ballen forbi David de Gea. Spanjolen gikk riktig vei, men klarte ikke å stoppe skuddet. Dermed sto det 1-1, etter bare kvarteret spilt.

PPAP
GA BORT STRAFFE: Paul Pogba leverte først en verdensklasseinvolvering på Uniteds første mål, før han ble dømt for hands før Romas utlikning.

Reduseringen stoppet derimot ikke United, som fortsatte å presse Roma høyt, noe som ga flere gode sjanser for hjemmelaget.

Først skjøt Fernandes over fra et frispark i god posisjon. Deretter skuslet samme mann bort en mulighet fra drøye 12 meter, etter godt forspill av Marcus Rashford. Istedenfor de vante, kontante avslutningene fra portugiseren, endte det hele med en lompe som trillet over dødlinjen.

Dzeko snudde drømmestart til marerittomgang

Da Fernandes ikke klarte å sette ballen i mål, prøvde også Uniteds andre midtbanestjerne seg.

Pogba la ballen til rette, før han dro til fra langt hold. Lopez måtte strekke seg etter ballen, før han landet for kjært på albuen. Dermed måtte også den spanske burvokteren av banen.

Lopez
AU: Pau Lopez måtte – som to av sine lagkamerater – byttes av med skade i løpet av den første omgangen på Old Trafford.

Dessverre for United var det romerne som fulgte opp skaden best denne gangen.

En halvtime inn i kampen mottok tidligere United-spiller Henrikh Mkhitaryan ballen på kanten av sekstenmeteren. Playmakeren fant Pellegrini, som denne gangen tok på seg rollen som servitør. Italieneren la ballen på et sølvfat for Edin Dzeko, som ikke lot seg be to ganger.

Den tidligere Manchester City-spissen snek seg mellom Luke Shaw og Harry Maguire, før han ekspederte ballen i mål.

EdinDzeko
SCORET ROMAS ANDRE: Edin Dzeko pirket inn romernes andre bortemål på Old Trafford.

Fonseca kunne juble for sitt andre bortemål, men fikk et skår i gleden like etter, da også den offensive vingbacken Leonardo Spinazzola måtte gå av banen med skade.

Like før pause kunne Edinson Cavani ha utliknet italienernes ledelse, da midtstopper Roger Ibanez sendte en stygg feilpasning i eget forsvar. Dessverre klarte ikke uruguayaneren å levere en karakteristisk Cavani-avslutning.

Situasjonen ebbet ut med et United-hjørnespark. Der raget Scott McTominay høyest i duell med to Roma-spillere, men skotten klarte ikke å få ballen på mål.

Det konkluderte en omgang som startet drømmeaktig for United, før Roma rasket med seg to viktige bortemål og en ettmålsledelse kvartveis i dobbeltoppgjøret.

Drømmestart på andre omgang

Og den som trodde at andreomgangen skulle starte mindre dramatisk enn den første, bommet grovt.

Igjen var det trioen Pogba, Cavani og Fernandes som sto for scoringen. Førstnevnte dro seg fint fri på midtbanen, før han spilte frem til Cavani. Superveteranen la tilbake til Fernandes, som kunne spille fri både Rashford og nevnte Cavani i gode posisjoner.

Portugiseren valgte sistnevnte, som dundret ballen utagbart i krysset bak Mirante.

Cavs (2)
SUPERSPISS: Edinson Cavani var virkelig i slaget da United snudde 1-2 til 6-2.

Dermed kunne 34-åringen juble for utlikning. Like etter kunne han også ha jublet for ledermål og sin andre scoring for dagen, men den hårfagre angriperen klarte ikke å ekspedere Luke Shaws gode innlegg i mål.

United fortsatte å yppe seg, og bare pannebrasken til Roma-stopper Ibanez hindret Rashford i å avslutte på et utsøkt Fernandes-innlegg. Den brasilianske forsvareren ble også viktig da han pirket ballen forbi Edinson Cavani etter fint forspill av Pogba og Scott McTominay.

Harry Maguire ville ikke være noe dårligere, da han hindret Dzeko etter et godt pasningsforsøk av italienske Pellegrini. Det skal sies at offsidelinjen til United i den situasjonen var det man på engelsk kaller «all over the place», eller på norsk – hulter til bulter.

Målfest av de sjeldne

Det var dog også forsvaret til Roma, noe United-spillerne visste å utnytte. Drøyt halvveis inn i omgangen rullet Shaw, Pogba og Fernandes opp et fint angrep, før sistnevnte fant Aaron Wan-Bissaka, som fikk avslutte relativt upresset innenfor Romas boks.

Avslutningen var ikke god nok til å overliste Mirante, men sisteskansen måtte likevel gi en retur. Igjen luktet Cavani lunten, veteranen gjorde ingen feil, og sendte med det United i føringen igjen, for andre gang i kampen.

EC (4)
FYRET LØS: Det var egentlig bare hat-tricket som manglet for Edinson Cavani torsdag kveld.

Den ledelsen kunne ha vist seg å bli kortvarig, all den tid Dzeko fikk muligheten på hodet like etter, men bosnierens avslutning gikk rett på De Gea.

Det skulle vise seg å bli kostbart for romerne. Med 20 minutter igjen på klokken skjøt Rashford et innlegg mot Cavani. Ballen gikk forbi både uruguayaneren og oppasser Chris Smalling, men den tidligere United-stopperen skled inn i 34-åringen i etterkant av situasjonen.

Til bortelagets store forargelse pekte dommer på straffemerket. Bruno Fernandes hadde bare bommet på ett straffespark gjennom United-karrieren, og passet på at nummer to ikke kom mot Mirante. Portugiseren sendte ballen en vei, keeperen en annen, og United opp i 4-2.

Med det åpnet sjanseslusene seg ordentlig for United. Fernandes spilte igjen fri Cavani i Roma-feltet, men Ibanez fikk stoppet uruguayaneren i siste liten.

Forsvarstalentet klarte dog ikke å stoppe Paul Pogba like etter.

En Shaw-corner ble slått kort til Fernandes, som slo hardt inn foran mål. Der raget Pogba aller høyest, før han lurte ballen helt borti kroken. Dermed var kampen totalt snudd på hodet, etter Uniteds fjerde mål i andre omgang.

Pogba (4)
SUPERSTJERNER: Bruno Fernandes og Paul Pogba sto frem da det gjaldt, og var sterkt delaktige i Uniteds vanvittige snuoperasjon.

Og United-spillerne ga seg ikke med det. Cavani, som allerede hadde scoret to, slått én målgivende pasning og skaffet til veie et straffespark, spilte fri innbytter Mason Greenwood på høyresiden.

Unggutten dro seg fri, før han dunket ballen via Mirante og inn i nettet bak italieneren.

Greenwood (3)
I MÅLFORM: Da stopper det ikke Mason Greenwood at han blir plassert på benken fra start.

Dermed ebbet kampen ut med smått utrolige 6-2 til United, etter en marerittaktig førsteomgang, før laget fulgte opp med en så til de grader drømmeaktig andreomgang.