Dette er en artikkel for optimistene

Slik kan United fortsatt klare topp fire.

1-1 mot Chelsea var ikke nok, og etter alt å dømme må United finne seg i Europa League-spill den kommende sesongen.

Det er ikke unaturlig med tanke på hvordan vi lå an i desember, men er selvsagt likevel frustrerende med tanke på formen vår i det siste.

Mer utrolige ting har uansett skjedd i fotballen enn at United ender opp i Champions League (Phil Jones tok for eksempel Uniteds cornere mot QPR for noen år siden).

Her kan dere se hva som skal til for at vi skal klare det:

Vi må forbi to av London-trioen Tottenham, Chelsea og Arsenal.

Tottenham:

Vi er fem poeng bak med to kamper igjen. Spurs har følgende kamper igjen:

  • Bournemouth (B)
  • Everton (H)

På grunn av en overlegen målforskjell, så må Spurs tape begge disse kampene – selvsagt samtidig som United vinner begge sine. Chelsea har også kamper mot Ajax på hver sin side av Bournemouth-kampen.

Chelsea:

Vi er tre poeng bak. Chelsea har +21 i målforskjell, United har 13. Chelsea avslutter mot:

  • Watford (H)
  • Leicester (B)

Det kan godt være at vi får hjelp av Leicester, men Watford sliter borte mot topplagene, og Chelsea  nok gi fra seg poeng der om ikke vi avslutter med å vinne begge våre siste kamper 5-0 eller 6-0, eller noe sånt.

Håpet her er nok at Europa League skal påvirke Chelsea veldig negativt – uansett er det i alle fall slik at nøkkelkampen er oppgjøret mot Watford. Hvis de får et poengtap der, så trenger vi «bare» et nytt poengtap i Leicester for å ha muligheten til å gå forbi.

Arsenal:

The Gunners er bare ett poeng fremfor United. Hvis United vinner begge våre, så trenger vi bare ett Arsenal-poengtap for å gå forbi.

  • Brighton (H)
  • Burnley (B)

Brighton bør Arsenal slå greit, selv med Europa League-kamper rundt, men Burnley borte kan potensielt bli tøft for et fryktelig bortesvakt Arsenal-lag.

United avslutter mot nedrykksklare Huddersfield, og muligens nedrykksklare (på det tidspunktet) Cardiff.