– Det ville vært en drøm som ble til virkelighet

Onsdag kveld får Manchester United besøk av Manchester City på Old Trafford. Lagene skal kjempe om en finaleplass i ligacupen på Wembley – vinneren skal møte Tottenham eller Brentford på Wembley.

Forrige sesong var David de Gea i mål i alle cupsemifinalene, og ikke Sergio Romero, men det kan generelt virke som om Ole Gunnar Solskjær er mer opptatt av Dean Hendersons spilletid enn han var opptatt av at Romero trengte det – argentineren var jo egentlig aldri regnet som en sannsynlig United-førstekeeper, i motsetning til Henderson.

Nå håper 23-åringen at han får være med på å vinne onsdagens semifinale.

– Det ville vært fantastisk [å slå City i semifinalen]. Jeg kjenner noen City-fans fra da jeg vokste opp, og det var selvsagt rivalisering mellom oss, selv på skolen og ting som det. Å slå dem, og å være involvert i det, ville vært en drøm som ble til virkelighet. Det er slike ting en drømmer om som barn. Det ville vært fantastisk, og det er noe jeg ser frem til, sa Henderson til United Review.

HAR STÅTT I MÅL I ALLE LIGACUPKAMPENE HITTIL: Dean Henderson, her i aksjon mot Everton i kvartfinalen på Goodison Park.

– Ingen bryr seg om vi ikke vinner troféer

Hvis United vinner mot City, så får Ole Gunnar Solskjær sjansen til å vinne sitt første trofé som United-manager.

Det å komme i gang med trofésankingen er noe Henderson ser på som svært viktig.

– Enormt [viktig]. Klubben er bygd opp rundt det å vinne sølvtøy. Vi trenger å vinne troféer. Selvsagt blir vi bedre, og utvikler oss på banen, men ingen bryr seg om vi ikke vinner troféer. Så det må være det vi fokuserer på, og vi må finne en måte å gjøre det på. Enten det er ligacupen, Premier League, Europa League eller FA-cupen, så må disse gode prestasjonene bli omgjort til troféer.

Uniteds forrige trofé ble vunnet i mai 2017, da Ajax ble beseiret i Europa League-finalen.

FORRIGE TROFÉ: Axel Tuanzebe, Jesse Lingard, Marcus Rashford og Luke Shaw med Europa League-troféet.

Ble hetset av Leeds-fansen

Dean Henderson vokste opp som Manchester United-fan, og kanskje hjelper det når rivaler skal beseires.

Kunnskap om hva et oppgjør betyr, og hvor stor rivaliseringen er, tror i alle fall Henderson at er gull verdt.

– Jeg tror det hjelper enormt. Alle vet hva klubben handler om. Ta Leeds-kampen: Jeg sa i garderoben at da jeg spilte for Sheffield United mot Leeds, så ble jeg hetset i 95 minutter i strekk bare fordi jeg kom fra Manchester United. Så jeg vet hva det handler om. Så ved å gi den informasjonen videre, så hjelper det andre å finne ut hva det handler om, og hva vi trenger å oppnå.

Henderson har spilt i Manchester-derbyet tidligere – på akademinivå. Han har også vært til stede på noen Manchester-derbyer, og han ble spurt om han hadde noen favorittminner av kamper mot City.

– Den jeg virkelig koste meg med var Michael Owens mål like før slutt [i 2009]. Jeg husker at hele stadion gynget, du følte nesten at den ville falle ned. Det var utrolig, sa Henderson, som også trakk frem Rooneys fantastiske mål i februar 2011.

EN GOD DAG: …og et godt komponert bilde.