Det unge alternativ

Michael Carrick blir lansert som en mulig nødløsning, men bak følger håpefulle unggutter.

Stopperkrisen har nok en gang rammet United for alvor. Verken Chris Smalling, Phil Jones eller Jonny Evans skal være tilgjengelig for helgens oppgjør mot West Ham som følge av skade.

Som om det ikke var nok: Noen minutter før slutt rev Tyler Blackett ned Jamie Vardy som bakerste mann. Dommeren dro frem det røde kortet, noe som betyr at Blackett er nødt til å sone karantene.

Michael Carrick har blitt nevnt som en mulig erstatter, men midtbanespilleren er sannsynligvis ikke spilleklar til helgens oppgjør, og skal først være aktuell mot Everton om neste helg.

Dermed må Manchester United ty til alternative løsninger. Louis van Gaal har allerede gitt Tyler Blackett tillit i sesonginnledningen, og lørdag kan nederlenderen nok en gang bli nødt til å sette sin lit til ungguttene.

Får Thorpe sjansen?

Den mest sannsynlige løsningen heter Tom Thorpe. Den 21 år gamle midtstopperen har spilt for Manchester United tidligere, og er den mest rutinerte av ungguttene.

Akademispilleren har så langt ikke fått sjansen på Manchester Uniteds førstelag, men har spilt en rekke kamper på aldersbestemt nivå. Han har også erfaring fra Championship, hvor han tilbrakte en periode på lån hos Birmingham.

Thorpe måtte returnere til United som følge av en ankelskade 3. mars i år, men dro tilbake til Birmingham så snart han ble skadefri. Midtstopperen var ikke heldig i utlånsklubben, og med to kamper igjen å spille, måtte han nok en gang returnere til United da ankelskaden ble slått opp. Unggutten fikk til sammen seks kamper for Birmingham.

På landslagsnivå har Thorpe vært et kjent fjes. 21-åringen har representert det engelske landslaget på alle nivåer fra U16 til U21, og virker å være Van Gaals mest åpenbare alternativ.

…eller en 19 år gammel nord-ire?

Onsdag presenterte imidlertid The Guardian en annen mulig løsning: 19 år gamle Paddy McNair.

Heller ikke McNair har noen erfaring på Uniteds førstelag, noe som er naturlig den unge alderen tatt i betraktning. Nord-iren kom til United som 16-åring, og har siden den gang blitt omskolert fra midtbanespiller til midtstopper.

Reservelagstrener Warren Joyce var forsiktig med å slippe til McNair på U21-nivå, men etter at han ble flyttet opp på reservelaget, har omtalt McNairs utvikling som en av de mest positive.

Før denne sesongen hintet Joyce om at McNair kan bli flyttet tilbake på midtbanen denne sesongen, og om Van Gaal skulle bestemme seg for å gi 19-åringen sjansen, vil det være et meget overraskende valg.

Kanskje angrer Van Gaal på at han lot Michael Keane gå på lån til Burnley?