Det spøker for Wilson & co.

Tapte mot Mexico og er avhengige av hjelp for å avansere fra gruppespillet i Toulon.

Etter et skuffende og uventet uavgjortresultat mot Marokko i forrige ukes åpningskamp, fulgte det engelske U20-landslaget lørdag opp med seier over Elfenbeinskysten. Dermed steg troen betraktelig på et liv også etter det innledende gruppespillet.
Men det var før Mexico dukket opp på motsatt banehalvdel i Toulon.

Onsdagens kamp ble en stor nedtur for Aidy Boothroyds mannskap. England, igjen med James Wilson på benken, kom riktignok best igang, og tok også tok ledelsen Sunderlands Duncan Watmore etter 15 minutters spill.
Stillingen holdt seg ut omgangen, og var på det tidspunkt slett ikke ufortjent. 1-0 kunne snarere vært 2-0, men Arsenals Chuba Akpom ble for utålmodig da han fikk sin store sjanse.

Men så gjorde Mexico to bytter i pausen, og disse skulle bli utslagsgivende.

2. omgangen var bare vel tre minutter gammel da Englands keeper, Sunderlands Jordan Pickford, måtte plukke ballen ut av eget nett. Det ble starten på en totalomveltning av kampbildet. Mexico dominerte og engelskmennene ble løpende imellom. Aidy Boothroyd var tvunget til å gripe inn, og gjorde det med et trippelbytte etter en times spill. James Wilson var ikke blant dem som ble sendt utpå. Han måtte vente helt til det 77. minutt, da det bare gjensto tre minutter på kampuret *). Da var det altfor sent, for et meget sterkt Mexico hadde allerede satt inn sitt andre for kvelden.

Avhengige av hjelp

Nå er England avhengige av å vinne fredagens siste gruppespillkamp mot tabelljumbo Kina – og samtidig krysse tærne for at Mexico, som nå topper, minst klarer uavgjort mot Marokko. Hvis ikke, blir det hjemtur for det engelske laget.

*) I Toulon spilles det 2 x 40 minutter.

England 1-2 (1-0) Mexico

15. min.: 1-0 Watmore
44. min.: 1-1 Bueno
70. min.: 2-1 Zuniga