– Det røde kortet var en vits og vi trenger en målscorer

United slo City på bortebane for andre gang på seks uker, men drømmen om en ligacupfinale brast.

City vant nemlig sammenlagt med 3-2, selv om United vant 1-0 på Etihad onsdag kveld.

Etterpå var det en stolt United-manager som møtte pressen.

Men han var også sint over det røde kortet som ble vist til Nemanja Matic.

– Det var aldri en utvisning. Det var en vits, sa Solskjær.

Vel vitende om at det røde kortet betyr at Matic ikke får spille mot Wolves lørdag.

– Matic var banens beste, og det er ganske ironisk at han fikk gult da han laget sitt første frispark, som ikke en gang er i nærheten av å være et gult kort. Så fikk han nesten et gult til på den andre situasjonen, som ikke var et frispark en gang, og sa så at en gang til så blir du utvist, og ja, det siste er et gult kort, men hvor mange ganger feller ikke de oss på overgangene våre? Hvor mange ganger blir ikke James lagt i bakken? Det samme med Jesse før pause.

– Var det røde kortet avgjørende?

– Det gjorde det i alle fall vanskeligere.

– Dette var det første spørsmålet du stilte, men det burde ikke vært som dette. Jeg er så stolt av gutta. To seirer på seks uker, borte mot City. Det var en fantastisk prestasjon av gutta. Vi har kommet så langt. De har gitt absolutt alt. Så skapte vi ikke så mange store sjanser, men vi presset dem tilbake av og til. De måtte også forsvare seg dypt. Det gledet meg.

– Så spilte vi egentlig ikke så bra før pause, kvaliteten med ball var rett og slett svak i perioder, vi brukte for lang tid med ball da vi hadde den, men jeg synes vi var bedre etter pause. Likevel slo vi dem igjen, for andre gang på seks uker. Det var noen glimrende enkeltprestasjoner, men også et sterkt kollektiv.

– David (de Gea) viste igjen at han er verdens beste keeper. Backfireren med Harry og Victor var glimrende, unge Brandon har vært utrolig og så var Nemanja altså briljant.

– Vi ønsket også at denne kampen skulle utvikle seg slik at vi hadde en sjanse når det var igjen fem eller ti minutter, og så at vi fikk en dødball eller overgang.

– Når City er lettet når kampen er over så vet man at man har gjort det bra.

– Selvsagt savner vi Marcus, Paul og Scott, de er store spillere, men likevel kom vi altså hit (uten dem) og vant på ny. Jeg er stolt av dem.

– Det er rart å ryke ut, men likevel være så stolt av spillerne mine.

– Vi er i knestående nå…

Solskjær måtte også svare på flere spørsmål om Bruno Fernandes. Han forsøkte å si minst mulig, fordi overgangen fortsatt ikke er helt i boks, men la til at han regnet med at portugiseren var frisk og kampklar – med tanke på spill i lørdagens ligakamp mot Wolverhampton.

LES SAKEN: – Jeg vil anta at han er klar til Wolves-kampen

Overfor Jan Åge Fjørtoft i Viasport var Solskjær også klar på at en forsterkning kan være veldig godt å få i den siste kampen før vinterpausen.

– Vi er helt nede på det siste vi har nå. Vi er i knestående. Det er ikke mye energi igjen, og vi presser ut absolutt alt det vi kan fra dem. Både mentalt og fysisk trenger vi en pause nå, selv om seirer hjelper.

Men Bruno Fernandes er bare én mann.

Hva med flere inn nå på tampen av overgangsvinduet?

Det ble han spurt om fra de engelske journalistene.

– Jeg er ikke sikker, men vi trenger en målscorer som er villig til å ofre nesa eller tåa for å sette ballen i mål. Det forsøker jeg også å utfordre de spillerne jeg allerede har her på, sa nordmannen.

– Men får vi Bruno i boks – så har vi en fyr der som både kommer til å score mål og servere andre.

Det betyr i alle fall at det ikke er helt utenkelig at Bruno Fernandes ikke blir den eneste nye United-spilleren før overgangsvinduet stenger ved midnatt norsk tid fredag kveld.

Det er imidlertid én stor fordel med Wolves lørdag kveld.

– Vi vet absolutt alt som det er verdt å vite om dem, så vi trenger kun hvile nå frem mot den og så forhåpentligvis tre poeng i selve kampen, sa han humrende.