– Det handler om å passe klubbens DNA

Jordi Cruyff om Ole Gunnar Solskjær og managerjobben i Manchester United.

Jordi Cruyff signerte for Manchester United omtrent samtidig som Ole Gunnar Solskjær.

De to ble gode venner, og Cruyff har snakket om sin gamle United-venn i et intervju med The Times.

– Som person var Ole alltid veldig rolig. En familiemann. Vi kjente hverandre godt. Som spiller var han ikke superrask, høy eller en spesielt god til å skjerme ballen, men han hadde et utrolig instinkt og evne til å score mål, sa Cruyff om Solskjær.

Likevel var Solskjær dødelig fremfor mål. Cruyff beskriver sin gamle venn som en spiller med en «løs ankel» – en som alltid visste hvor målet var, og alltid kunne putte ballen i målets hjørne.

– Den eneste andre jeg så som det, var Papin [gullballvinneren fra 1991]. BANG, så var ballen i nettet.

Jordis far, Johan Cruyff, har satt et enormt preg på fotballen generelt – og Barcelona og Ajax spesielt. Klubbene har en utpreget gjenkjennbar stil, og Jordi er tydelig på at han mener kjennskapen til klubbens DNA kan være en stor fordel for en manager.

– Den viktigste tingen var at Ole aldri puttet egoet fremfor klubbens interesse. Det overrasker meg ikke at han ble trener. Han er en stabil fyr, en klubbmann, og den type karakterer ender vanligvis opp med å bli trenere. Spillere som har vært i klubben forstår vanligvis klubbens DNA. Guardiola trente Barcelona B, kom til førstelaget, visste hva som var nødvendig, og resultatene var åpenbare.

– I Oles tilfelle har han har latt spillerne ta ansvar. Han er rolig. Han skaper ikke konflikter i media, og sier ikke ting der for å prøve å motivere spillerne ved å provosere.

– Uniteds DNA er å vinne, angripe og å spille på samme måten hjemme og borte – ikke bare vente på motstanderen. Det handler om passe til klubbens DNA. Det er mange store trenere som går til et sted og er fantastiske, og reiser til en annen storklubb og det fungerer bare ikke. Det handler om hvor godt en passer. Diego Simeone i Atlético Madrid [er et annet eksempel] – perfekt match.

Les hele Cruyff-intervjuet her.

EX-RED: Jordi Cruyff.