– Det gjør spillergruppa bedre

Ole Gunnar Solskjær er overbevist om at det er godt for de unge spillerne som kommer opp på førstelaget å se en 33 år gammel verdensmester som jobber knallhardt for å bli bedre selv når han ikke får spille. United-manageren tror flere av veteranene kan spille en lignende rolle.

Hva blir Tom Heatons rolle i United kommende sesong?

Han blir selvsagt ikke førstekeeper, men kan bli andrekeeper om enten Henderson eller De Gea blir solgt eller utlånt. Hvis ikke noen av dem blir det, så blir Heaton tredjekeeper.

Ole Gunnar Solskjær mener uansett at nysigneringen hører hjemme i Manchester United.

– Tom er en Manchester United-spiller. Han har vært her før, og følte at dette er å komme hjem, og at sirkelen er sluttet. Han har hatt en veldig god karriere hittil, og har vært en del av det engelske landslaget. For ham var det å komme inn her nå for å ta denne utfordringen det han trengte, tror jeg, det siste steget.

– Han er topp-profesjonell, og er en veldig bra fyr å ha her, og det vil hjelpe de unge.

22
TILBAKE: Tom Heaton.

Akkurat det, at en veteran skal hjelpe de som er yngre, har også vært en del av tankegangen da United for litt over en uke siden bekreftet kontraktsforlengelser for både Lee Grant og Juan Mata også.

– Vi er en ung stall, og det har vært en del av tankegangen. Vi har proffer som kan være et godt eksempel dag inn og dag ut. Våre unge gutter tror de vet [hvordan det skal gjøres] fordi vi bringer dem gjennom akademiet, og de lærer gode vaner. Men så kommer de inn på førstelaget og ser verdensmestere som Juan, og måten han gjør ting på, selv om han ikke spiller.

– Han spilte ikke så mye som han ville likt forrige sesong, men han svikter absolutt aldri verken seg selv eller laget med innstillingen sin. De er gode eksempler, og Lee også – han vet at han har gode keepere foran seg, men eksempelet han setter er noe vi må belønne dem for, og det gjør gruppa bedre, og de er fortsatt gode spillere.

Villarreal CF v Manchester United - UEFA Europa League Final
MATA SVIKTER IKKE: Verken på trening eller i Europa League-finalen.