– Det er et lag en ikke kan si nei til

Natt til tirsdag vant Canadas kvinnelandslag 2-0 mot Costa Rica i CONCACAF Championship, og Adriana Leon spilte andreomgangen for et kanadisk lag som allerede hadde sikret seg en semifinaleplass før dette oppgjøret.

Leon ble nylig bekreftet som sommerens første United-signering, og hun bidro her med den målgivende pasningen på det ene målet som ble scoret i andreomgangen.

Canada møter Jamaica i semifinalen, før de i en eventuell finale vil møte Costa Rica eller (sannsynligvis) USA.

29-åringen har spilt for en rekke kamper i løpet av karrieren, og har de siste sesongene spilt for West Ham. I et nylig intervju med TSN ga Leon uttrykk for at hun er fornøyd med å ha blitt United-spiller – av flere grunner.

– Jeg har alltid vært en United-fan, og Ronaldo er min favorittspiller. Forhåpentligvis får jeg møte ham, sa Leon.

– Det er en av de største klubbene i verden. Det er et lag en, etter min mening, ikke kan si nei til. Forandring er litt skummelt, men det er også en bra ting. Det føltes som riktig tidspunkt å gjøre den forandringen på, spesielt med VM neste år. Jeg ønsket å gå til en konkurransedyktig og ambisiøs klubb, og jeg følte bare at United var det riktige stedet.

Panama v Canada - 2022 Concacaf W Championship
UNITED-FAN: Adriana Leon, her i aksjon idet hun passerer en Panama-spiller for noen dager siden.

Champions League-finalist Barcelona skal også ha vært et alternativ for Leon. En samtale med Marc Skinner skal ha vært avgjørende for at det ble United.

– Etter å ha snakket med ham, og lyttet til det han sa om sin trenerfilosofi og måten han ønsker at lagene sine skal spille på, så følte jeg bare at det passet perfekt med mine ambisjoner.

– Etter den samtalen visste jeg at jeg ønsket å bli en United-spiller.

marcskinner090222k
OVERBEVISTE LEON: United-hovedtrener Marc Skinner.