– Det er dette jeg ønsker meg fra laget mitt

Ikke overraskende var Ole Gunnar Solskjær en fornøyd mann etter 4-0-seieren mot Norwich.

– Jeg er veldig fornøyd. Vi startet på tå hev. Jeg er sikker på at motstanderen snakker om United som et hardtarbeidende lag, og det er det jeg ønsker meg fra laget mitt, sa Solskjær til BBC.

– I enhver Premier League-kamp må en utnytte det presset og den dominansen en har, og andreomgangen var veldig god.

– Det kom en reaksjon fra oss i dag, vi kan slå tilbake, og vi tar mer enn to eller tre steg fremover før vi tar en tilbake, for vi vet at vi gjør bra arbeid bak kulissene.

VELDIG FORNØYD: Ole Gunnar Solskjær.

LES OGSÅ: Fansen sang om Woodward og Glazer: – Jeg fikk det med meg, ja

En av de viktigste spillerne for United, var – igjen – Marcus Rashford.

– Det er fantastisk gjort av Marcus å komme seg til 200 kamper så raskt. Han kom seg gjennom det meste av kampen, og han slet litt [litt uklart om Solskjær mener at han var sliten, eller at det er snakk om en liten skade, undertegnede tolket det som at det var mer enn bare å være sliten, men ikke noe alvorlig], så vi tok ham av. Han holdt hodet kaldt, og jeg er veldig fornøyd med Marcus.

– Han har vært helt sensasjonell hele sesongen, både med arbeidskapasitet og innstillingen, og jeg er veldig fornøyd med måla han scoret i dag. Det første var en god avslutning, og han var veldig kald og rolig på straffesparket – husk at vi bommet to forrige gang vi møtte disse! Han øvde på straffespark i går, så jeg følte meg ganske trygg.

ROSES AV SJEFEN: Marcus Rashford.

Som en flokk med jagende hunder

I intervjuet med MUTV ble Solskjær først spurt hva han var mest fornøyd med i kampen mot Norwich.

– Arbeidskapasitet, innstilling. Å se disse gutta løpe rundt, vinne ballen tilbake, plage dem. Vi er hjemme, og leder 1-0, og kan lett være skuffet på slutten av førsteomgangen med at vi ikke går inn i pausen med to eller tre mål, men jeg er stolt av måten de jaget rundt på banen som en flokk med jagende hunder.

Solskjær bekreftet at denne energien var en viktig del av kampplanen.

– Ja. For vi vet at om vi ikke presser høyt mot et lag som Norwich på hjemmebane, så kan de spille. De har spillere som kan spille, men hvis vi får dem til å ta avgjørelser under press, så kan vi slå til, og da er vi på tå hev.

Det var flere spillere Solskjær trakk frem som viktige i Uniteds spill.

– Jeg synes Andreas [Pereira] startet virkelig, virkelig godt for oss, Anthony med sin jaging, Juan Matas kvalitet var synlig… Jeg er veldig fornøyd med hele prestasjonen vi leverte.

FORNØYD: Det ser kanskje ikke slik ut på dette bildet, men Solskjær var meget fornøyd med Andreas Pereiras innsats.

– Vi må holde oss sammen. Vi kan ikke slutte å tro bare fordi at vi taper mot et veldig godt lag. City er et veldig godt lag, og de var på sitt beste, og valgte sitt beste lag i ligacupen mot oss. Det forteller oss at vi har kommet et stykke på veien, og vi spilte selv med et ganske ungt lag. En kan ikke ta helt av når en vinner, og en kan heller ikke grave seg ned under bakken når en ikke gjør det godt.

– Enda en glimrende forestilling av Williams

En journalist lurte på pressekonferansen lurte på om Brandon Williams nå kan regnes som førstevalg på venstreback.

Solskjær svarte ganske generelt (etter å ha humret av spørsmålet) heller enn konkret, men sparte likevel ikke på rosen av Williams.

– Vi ønsker å komme oss til et punkt hvor spillerne forstår at «hvis jeg spiller godt, så beholder jeg plassen min, og hvis jeg ikke gjør det, så er det konkurranse bak» – og vi har god konkurranse der [på venstrebacken] nå.

– Som vi har sagt før, så har Brandon aldri sviktet oss, og dette var enda en glimrende forestilling av ham.

Oppfølgingsspørsmålet på det handlet om hvorvidt Williams’ sult og vilje er en noe seniorspillerne kan lære av. Igjen valgte Solskjær å svare mer generelt enn spørsmålet var stilt, men igjen roste han også Williams.

– Innstillingen hans er definitivt noe å lære av for alle som vil bli profesjonell fotballspiller. Det vil være opp til ham, meg og klubben å holde ham like sulten, men jeg forventer ikke at han skal forandre seg, for han har den riktige… han har hjertet for det, og når du har det, så har du det.

SKAFFET STRAFFESPARK: Brandon Williams, i duell med Tim Krul.