– Det er argumenter for at dette skal gå veien

Kommer United til å vinne et trofé?

Av: Oli Winton, oversatt av Dag Langerød

Det korte svaret er selvsagt at det vet jeg ikke. Så mange virker imidlertid overbevist om at vi enten er ræva eller på vei mot en tittel at jeg synes det er verdt å se litt nærmere på det.

La oss starte med ligaen.

Ja, det føles mindre i våre hender nå enn for noen uker siden, men samtidig bør de færreste være for skuffet.

Det åpenbare problemet er Citys form. Den rekka med seirer som de har radet opp er helt vanvittig med tanke på at de også har spilt uten Kevin de Bruyne. De har imidlertid fått orden på forsvaret sitt, og må nå sees på som naturlige favoritter.

FAVORITTER: Pep Guardiolas Manchester City.

Samtidig er det noen som snakker som om United har kollapset.

Det er lag som har spilt opp mot sju kamper de siste tre ukene – i perioden som United altså har variert noe. I den perioden har vi tatt 12 av 21 poeng, i motsetning til City som jo fikk full pott – 21 av 21 mulige poeng.

En liten titt på de andre lagene viser imidlertid at Chelsea og West Ham bare tok ett poeng mer enn United i denne perioden, og at ingen andre lag tok flere enn United.

Om Oli Winton:

Oli Winton skriver innlegg for united.no. Han er komitémedlem i MUST, den uavhengige Manchester United Supporters’ Trust. Han reiser til de fleste hjemme- og bortekamper og har en sivil jobb som politisk konsulent. Han har kjennskap til mye av det som foregår i United, og vil i denne spalten spesielt skrive om supporter-/klubb-relasjon og billettspørsmål.