Det brenner et blått lys for en rød fremtid

– Det er kun én person sin fortjeneste at Luke Shaw fremdeles er Manchester United-spiller. Og det er ikke José Mourinhos.

Det sier en kilde med svært godt kjennskap til det indre liv på Old Trafford til United.no.

Høsten 2016 innser den ferske Manchester United-manageren José Mourinho at den venstre backplassen er i ferd med å bli en skikkelig hodepine. Luke Shaw, Matteo Darmian og Daley Blind har alle fått sine sjanser. Ingen griper den.

I desember har Mourinho åpenbart fått nok. Løsningen portugiseren ser for seg er å hente en stabil og erfaren venstreback.

En som kjenner Premier League og en som kjenner Manchester United.

Mourinho konstaterer fornøyd at spilleren han har pekt seg ut er mer enn villig til å returnere til Old Trafford.

Kun ett hinder gjenstår.

Tøff start for Woodward

1 februar 2013 spilles trolig en av de minst minnerike FA-cupkampene på Old Trafford de siste ti årene. På en regntung Old Trafford vinner Manchester United oppskriftsmessig 2-1 over Reading etter scoringer av Nani og Chicharito.

At Manchester United skal møte vinneren av Middlesbrough og Chelsea i kvartfinalen er ingen hemmelighet. Det var klart allerede før Uniteds møte med Reading.

MØTE MED OLD TRAFFORD: Luke Shaw prøver å stanse Nani i Premier League-kampen mot United i oktober 2013. Allerede et halvt år i forveien hadde United stiftet bekjentskap med den talentfulle venstrebacken da han kom inn fra benken og imponerte United-ledelsen.

Det som blir klart for allmenheten to dager etter møtet med Brian McDermotts mannskap, er det imidlertid kun makteliten på Old Trafford som vet om.

Manchester United er i ferd med å miste sine to mest innflytelsesrike personligheter.

Den første som annonserer sin avgang, 20. februar, er administrerende direktør David Gill. Avisene melder at Sir Alex Ferguson nå mister sin viktigste allierte og beste samarbeidspartner på Old Trafford.

Det enda færre vet, er at managerlegenden Sir Alex Ferguson også kommer til å gi seg etter sesongslutt.

Styret i Manchester United, med Glazer-familien i spissen, har hatt tid på å forberede seg på Gills avgang og har planen klar.

GILLS ARVTAKER: Finansmannen Ed Woodward overtok som Uniteds øverste administrative sjef da David Gill takket for seg. Under Woodwards ledelse har Uniteds kommersielle inntekter økt betraktelig, men den sportslige suksessen i Premier League har latt vente på seg enn så lenge….

Den 41 år gamle finansmannen Edward Gareth Woodward har en høy stjerne hos den amerikanske eierfamilien etter at han spilte en svært viktig rolle som rådgiver da Glazer-familien kjøpte Manchester United knappe åtte år i forveien.