Det beste og det verste med Solskjærs første år

Publisert Sist oppdatert

Torsdag er det ett år siden Ole Gunnar Solskjær ble ansatt som United-manager. Her er redaksjonens høyde- og bunnpunkter så langt.

Dag Langerød:

Det beste med Solskjærs første år:

Oi, her kunne man selvsagt nevnt den magiske starten med bare seirer, PSG-kampen som nesten var uvirkelig og også de to overbevisende seirene mot City og Spurs nylig, men for meg er det åpenbart at det nå er lagt en langtidsplan – og at den foreløpig ser ut til å ha full støtte i klubben. Sånn sett kan man egentlig si at vi nå har en sportsdirektør. Det er bare det at han har manager som tittel og heter Ole Gunnar Solskjær. Vi ville uansett aldri kjempet om ligagull denne sesongen, men det bygges nå for at vi forhåpentligvis gjør det i løpet av et par år. Det er det beste med Solskjærs første år – at han overbeviste Woodward og ledelsen om at dette var rett vei – og så er i gang med dette.

Det verste med Solskjærs første år:

At vi ikke nådde Champions League på tampen av forrige sesong. Det var så lite som skulle til, det var så mange andre som slet, men så sviktet vi totalt da det gjaldt som mest. Vi tok ett poeng i de to siste kampene mot Cardiff og Huddersfield, og så var det den grusomme David de Gea-tabben som ødela mot Chelsea i kampen før det igjen. Hadde vi tatt de poengene vi burde tatt i de tre kampene så ville vi vært i topp fire, og da tror jeg vi hadde hatt en enda sterkere stall og flere poeng så langt i denne sesongen. Prosjekt Solskjær ville altså raskt kommet et par steg videre.

Bjarte Valen:

Det beste med Solskjær:

Under Solskjær er United endelig i gang med en solid opprydding i stallen. Klubben har nå en etterlengtet langsiktig strategi og en filosofi som er forankret i hele klubben fra eiere og ledelse ned til akademiet. Dette har slått positivt ut med en spillergruppe som støtter opp om managerens prosjekt og en klubbledelse som skjønner at det vil koste på kort sikt når man skal bygge et fundament for fremtiden.

Det verste:

Ustabile prestasjoner. Dette er en naturlig konsekvens av at så mange unge spillere har fått muligheten, men dersom United skal til Champions League i 2020/21 må prestasjonene bli mer stabile i andre halvdel av sesongen. Seirer mot Leicester, Tottenham, Manchester City og poeng mot Liverpool, har blitt avløst av tap mot Bournemouth og Crystal Palace. På nyåret må både prestasjoner og resultater bli bedre.

Lars Morten Olsen:

Det beste med Solskjærs første år: 

Gleden og entusiasmen han tok med seg inn porten på Carrington fra dag èn. Han fikk smilet tilbake hos alle, fra resepsjonisten Kath, via Pogba på trening og i match, til oss supporterne på tribunen eller foran TV-en.  

Jeg elsker også hvordan Solskjær tar opp arven etter Sir Matt og Sir Alex og gir ungdommen både tillit og mulighet. Slett ikke alle managere våger det, men Solskjær gjør det og for det fortjener han ros. Før Colchester-kampen har United denne sesongen i snitt benyttet seks egenproduserte spillere per match. Imponerende! 

Det verste med Solskjærs første år: 

United må lære å vinne også mot antatt middelmådige og svakere motstand. Eksemplene er for mange til å ramse opp, men poengfangsten burde vært mye bedre enn den er. En 18-åring skal ikke trenge å ha presset på seg for å avgjøre kamper når de andre offensive spillerne ikke klarer det.  

Håkon Aaberge:

Det beste med Solskjærs første år: 

Her er det en kombinasjon av mange ting – bruk av egenproduserte spillere, en del oppløftende resultater, en bedre stemning rundt klubben, mer tempo og intensitet i spillet og starten på en opprydning som denne stallen har ropt fortvilet etter i mange år. Det er gledelig, og det gir ikke minst grunn til optimisme for fremtiden. Det er fremdeles noe uforløst over det hele, men det positive er alle antydningene til at dette kan bli bedre.

Video, gjenopplev noe av det som skjedde de første dagene:

Det verste med Solskjærs første år: 

Her kommer vi vel til å være ganske samkjørte. Det er symptomatisk at vi i de to ligakampene på hver sin side av seierne i toppkampene mot Spurs og City, ga bort poeng mot lag på nedre halvdel av tabellen. Her må vi bli bedre, rett og slett.

Vi har bare vunnet én kamp under Solskjær – ja, én – etter at motstanderen har scoret kampens første mål. Det kan ikke være slik at vi er helt avhengige av å ta ledelsen først. Dette handler selvsagt om våre problemer når vi ikke får brukt kontringsstyrken vår, altså er det snakk om den samme problematikken som gjør at vi fungerer best i toppkamper.

Tobias Hafrom:

Det beste med Solskjærs første år: 

Opprydningen i stallen var noe som måtte til og Solskjær har fjernet en del «ugress». Jeg vil også trekke frem den eventyrlige starten nordmannen fikk som midlertidig United-manager. Etter en del år med skuffende resultater var det en sann glede å følge United under Solskjær sine første måneder.

Video, slik var det første Solskjær-døgnet:

 

Det verste med Solskjærs første år: 

I likhet med Dag Langerød så synes jeg det var ekstremt skuffende at vi ikke nådde Champions League forrige sesong. Men hvis jeg skal velge noe fra denne sesongen er jeg klart mest skuffet over at vi ikke greier å slå de litt «dårligere» lagene. Dette er noe United og Solskjær må få orden på ganske raskt. Gjør de ikke det, er det bare å glemme Champions League neste sesong også.

Powered by Labrador CMS