– Derfor vraket jeg Liverpool

Lou Macari var enig med scouserne, men takket være en United-legende ombestemte han seg i siste liten.

Måneden var januar og året 1973. Celtic-angriperen Lou Macari var blitt kontaktet av Liverpool og satte seg på toget sørover fra Glasgow med kurs for det som etter alt å dømme ville bli hans nye arbeidsplass.

Vel fremme ble han raskt enig med manager Bill Shankly, for deretter å bli invitert til å overvære hjemmemøtet med Burnley samme kveld. Det skulle vise seg som en av den legendariske Liverpool-managerens store tabber.

Et tilfeldig møte

I setet ved siden av Macari på tribuneplass befant det seg nemlig en mann som skulle komme til å snu opp ned på både Shankleys og den 23 år gamle italienskættede skottens planer.
Det var Macaris landsmann og tidligere Celtic-spiller, nå United-legende, europacupvinner fra 1968, og assistent for United-manager Tommy Docherty. Hans navn: Paddy Crerand.

Så gjengir vi hvordan Macari selv forklarer overfor ManUtd.com hva som deretter skjedde:

– Pat spurte meg om hva jeg gjorde der. Da svarte jeg at jeg var i ferd med å skrive under for Liverpool. Selv ante han ikke en gang at jeg hadde vært til salgs, så dermed ringte han Tommy Docherty i pausen. Deretter ba han meg om ikke å skrive under på noe, men om å komme til United isteden.

Profil: Paddy Crerand
Paddy Crerand, mannen som skal ha æren for å ha overtalt Macari.

– Jeg hadde vokst opp som Celtic-fan, men Manchester United var bestandig klubben jeg fulgte i England. Dermed bestemte jeg meg for å skrive under for dem. Det hadde ingenting med lagenes posisjon å gjøre. Liverpool var i dytten og på god vei mot å bli landets beste klubblag, mens United var inne i en overgangsperiode. Det var derfor Docherty trengte så mange nye spillere. Selv ønsket jeg bare å bli en del av Manchester United, forklarer Macari.

United bladde opp £200.000 til Celtic og fikk glede av den temperamentsfulle skotten i elleve år. Macari spilte til sammen 401 kamper og scoret 97 mål. Han vil for alltid bli husket for sine bravader i Uniteds røde trøye, men kanskje aller mest for måten han valgte å vrake Liverpool til fordel for Manchester United.

Her kan du lese Lou Macaris spillerprofil