Derfor kan ikke Isak (16) spille prestisjekampen

Det kunne blitt en intern Tromsø-duell når U18-laget fredag kveld endelig skal spille sin semifinale mot Chelsea i FA Youth Cup.

Det skjer kveld klokken 20.45, og kampen sendes direkte på V Sport 3 og Viaplay.

Det er snakk om semifinalen i forrige sesongs utgave av FA Youth Cup, da turneringen ble satt på vent på grunn av pandemien.

Bare spillere som var registrert i cupen i 2019/20-sesongen kan spille oppgjøret mot Chelsea. For Manchester Uniteds del utelukker det flere nysigneringer som norske Isak Hansen-Aarøen, Joe Hugill, Willy Kambwala, Alejandro Garnacho, Marc Jurado og Charlie McNeill.

Det er ekstra surt for Hansen-Aarøen som kunne fått et gjensyn med Bryan Fiabema som er i troppen til Chelseas U18-lag. De to nordlendingene hadde sin første A-lagstrening med Tromsø sammen for to år siden.

 

Både Teden Mengi og Mason Greenwood er imidlertid tilgjengelige. Sistnevnte involveres neppe, men Mengi spilte kvartfinalen mot Wigan. Det gjorde også spillere som Hannibal Mejbri, Dillon Hoogewerf og Shola Shoretire, mens Anthony Elanga var ute med skade.

– Det er mange nysigneringer som ikke kan spille, men de kan dessverre ikke få prøve seg i denne turneringen før i desember når den starter opp igjen, sier trener Neil Ryan til klubbens nettsted.

Chelsea vant turneringen sju ganger mellom 2010 2018. I 2019 gikk Liverpool til topps.

– Vi ser egentlig på det som en finale. Vi fokuserer kun på denne kampen, sier Ryan.

Manchester United har løftet det gjeve juniortrofeet ti ganger, sist i 2011. Chelsea tangerer United dersom de vinner turneringen.

Finalen spilles allerede førstkommende mandag. I den andre semifinalen møtes Blackburn og Manchester City.

NY ARTIKKEL I «CLASS OF 2020»-SERIEN: