Derfor fikk han ikke spille

Ander Herrera om grunnen til at han ikke fikk spille så mye i starten.

Ander Herrera har vært en av de store lyspunktene i United de siste ukene, etter en tøff start på Premier League-livet. Han har nå startet de fem siste kampene, og totalt står han med 11 kamper fra start og sju som innbytter i serien for United denne sesongen.

– Jeg holder en viss avstand til manageren, men han er en bra fyr med en sterk personlighet. Han er opptatt av at vi alle er like i garderoben, sier Herrera til franske El País.

Ander Herrera Arrives At Manchester United Training Ground Ahead Of Medical– Han elsker ballbesittelse, og misliker balltap. Han tar gjerne lange sekvenser med ballbesittelse siden han tror på at det åpner seg rom hvis man befinner seg på rett sted, og fordi kvaliteten i laget er så stor at du vil få ballen.

– I starten pleide han å irettesette meg  siden jeg alltid løp for å få ballen. Jeg ønsket den hele tiden, men jeg må vente på den. Van Gaal er sånn sett helt motsatt av min tidligere trener  (Marcelo) Bielsa. Han tror på numerisk overlegenhet på kantene og i triangler, og det å ikke løpe med ballen. Bielsa liker å ha ball, men han mener at det er spillernes bevegelser som som åpner rommene.

Han avslører også at selv om spillere som Wayne Rooney og Michael Carrick er sterke personligheter i United-garderoben, så var det trolig mer hierarkisk før da Ferdinand, Scholes og Giggs også var der.

– Carrick er veldig seriøs, men for å bruke et sitat fra Bielsa: Ledere trenger ikke alltid si så mye, men når de gjør det så må du lytte. Rooney er mer utadvendt, og slenger meldinger til oss på spansk, sier Uniteds spanske midtbanespiller.