– Derfor blir Dalot ikke kastet til ulvene

Her følger José Mourinhos begrunnelse for hvorfor han ikke vil involvere 19-åringen i lørdagens kamp.

Den unge portugiseren gjorde en flott figur i sin debutopptreden i onsdagens bortemøte med Young Boys på Stade de Suisse. Likevel kommer det ikke spesielt overraskende at han får hvile når United tar imot Wolves på Old Trafford lørdag ettermiddag.

Da vil han bli avlastet av, etter alt å dømme, kaptein Antonio Valencia, som er klar igjen etter å ha sluppet å utsette beina for det harde kunstgresset i Bern.

Under fredagens pressekonferanse forklarte José Mourinho på denne måten bakgrunnen for at Dalot får fri på lørdag:

– Han er på et stadie i tilpasningsprosessen der jeg ønsker ham så frisk og rask som mulig. Derfor spiller han ikke i morgen, men derimot på tirsdag [i Ligacupen mot Derby].

– For en 19-åring som kommer fra et annet land, er det vanskelig nok å spille for Manchester United, så han trenger ikke ekstrabelastningen det gir å spille så mange kamper, fortsatte manageren, og viste til prøvelsen med en vanskelig bane i Sveits.

– Men på tirsdag vil han være helt uthvilt og klar til å spille igjen, lovet Mourinho, og la til:

– De som ikke kjenner så veldig godt til ham: Dette er en spiller som ikke har kommet hit for formasjonenes skyld, men derimot for å kjempe om posisjoner. Han er nemlig en svært god fotballspiller.

I tillegg til at Dalot er ute av dagens kamp, og Marcos Rojo og Ander Herrera ennå ikke er klar av sine skader, er som kjent Marcus Rashford og Nemanja Matic utilgjengelige som følge av suspensjoner.