«Denne drakten har egentlig alt. Her traff adidas blink»

Den har et klart retropreg, men er samtidig moderne og stilren. Dette er det beste designet vi har sett fra adidas siden 2015/16-sesongen da den tyske sportsgigatnen returnerte som Uniteds draktleverandør.

Tidligere draktblogger:
Selv ikke kongen kunne besørge seier i de grå draktene
Undertøysfabrikken som snudde fotballverden på hodet

En draktbloggers bekjennelser

Joda, jeg innrømmer så gjerne at jeg har et spesielt forhold til drakter. Jeg elsker faktisk United-drakter. Selv de jeg ikke synes er spesielt pene er med i samlingen, for alle har de sin spesielle plass i historien til klubben vi elsker.

Det hele begynte da foreldrene mine kom hjem fra en førjulstur til England med den røde drakten som Manchester United brukte da Everton ble slått i FA-cupfinalen i 1985. Gjennom årenes løp ballet det på seg, og i dag teller draktsamlingen nærmere 200 United-drakter. Min kone hevder hardnakket at situasjonen for lengst er ute av kontroll, men har innsett at det er nytteløst å få meg på andre tanker.

Dette er nemlig min store lidenskap, og den har resultert i bloggen du nå leser.


Klassisk retropreg, men også nytenkende

Et av spørsmålene jeg ofte stiller til tidligere United-spillere jeg intervjuer er hvilken drakt som var deres favoritt. Det er egentlig ikke noe viktig spørsmål, men det danner ofte et grunnlag for en mimreseanse der spillerne forteller om kamper som har betydd eksta mye for dem.

Brian McClair fortalte meg at den blå/hvite drakten som ble benyttet da United slo Nottingham Forest med i ligacupfinalen i 1992 var en av hans favoritter. Han hadde en god grunn til det.

Det var nemlig McClair som ble matchvinner i kampen som United vant 1-0.