Den fjerde spanjolen?

Om Juan Mata signerer blir han den fjerde spanjolen i Manchester Uniteds historie.

Det kryr av spanjoler i Premier League, og mange av toppklubbene har hatt stort hell med å hente spillere fra det som har vært verdens beste fotballnasjon i en del år nå.

General Views Of Madrid - 2020 Summer Olympics Candidate Host CityUnited har prøvd å hente en del flere spanjoler enn en faktisk har fått, men uansett er det bare tre spanjoler som har vært i klubben. Om Mata kommer blir han nummer fire, og han er av en kvalitet som gjør at nesten enhver manager vil si Muchas gracias om en har sjansen til å få en slik spiller på laget.

Her er de tre andre spanjolene som har spilt for Manchester United:

Ricardo

Den første spanjolen United-fansen kunne si hola til kom i 2002, og i motsetning til Juan Mata var han ikke ment å gå inn for å forsterke førsteelleveren. Yngre fans lurer kanskje på hvem i all verden dette er – mens de som husker denne perioden kanskje hadde helt glemt at han var i klubben i tre år.

United hadde allerede Fabien Barthez og Roy Carroll, men Ferguson ville ha inn nok en backup på keeperplass, og Ricardo ble hentet inn. Han hadde to landskamper for Spania da han kom, og hadde nettopp vært en del av den spanske VM-troppen.

Profil: Ricardo Felipe
LITE SPILLETID: Ricardo.

Den første sesongen startet han tre kamper, alle i Champions League, mens han kom inn som innbytter i ytterligere to kamper. Det ene av de to innhoppene var også i Champions League, i det som var hans debut, mens det andre innhoppet var hans eneste Premier League-opptreden. Det første han gjorde i sin eneste Premier League-kamp var å lage straffespark, men burvokteren gjorde det godt igjen ved å redde straffesparket, og United slo Blackburn 3-1

Sesongen etter var han utlånt til Racing Santander, før han kom tilbake til United med ambisjoner om mer spilletid enn i 2002/03. Det gikk heller dårlig, og han spilte aldri igjen for United før United-ledelsen sa adiós til han sommeren 2005, da han ble frigitt.

Gerard Piqué

På det tidspunktet hadde allerede Uniteds andre spanjol blitt hentet inn, og dette var et skikkelig stortalent. Svære Pique kunne spille i flere posisjoner, og fikk blant annet prøve seg som høyreback ved flere anledninger, men det var midtstopper han var, og skulle bli.

Han fikk litt spilletid i både 2004/05 og 2005/06, før det ble bestemt at han trengte enda mer spilletid, og et låneopphold i Real Zaragoza ble løsningen i 2006/07. Der fikk han nyttig erfaring ved å spille 28 kamper (både som midtstopper og i en defensiv midtbanerolle), og sesongen etter var han klar for mer førstelagsspill for United.

Wayne Rooney og Gerard Pique
LISBOA: Rooney og Pique før en bortekamp mot Sporting Lisboa.

Det var ikke noen tvil om at Pique hadde talent, men i enkelte kamper virket det som om tempoet ble litt for høyt for ham, og i tillegg hadde han både Vidic og Ferdinand (på den tiden sannsynligvis verdens beste stopperpar) fremfor seg. Sleng på litt hjemlengsel, og United valgte å la ham reise hjem da Barcelona ville ha han tilbake. I hjemlige omgivelser utviklet han seg til å bli en av verdens beste midtstoppere.

David de Gea

Den eneste nåværende spanjolen i United er David de Gea, som nok håper å få selskap fra Mata i nærmeste fremtid.

I motsetning til Ricardo ble David de Gea kjøpt for å være førstekeeper etter at Edwin van der Sar la opp, en utrolig tillitserklæring for en 20-åring fra Spania.

Etter en tøff start slo De Gea knallhardt tilbake, og tabber som den mot Sunderland hører med til sjeldenhetene, og De Gea kom på årets lag i 2012/13. Ingen betviler hans plass mellom stengene.