Scoret og vant på Wembley

DE UTLÅNTE: Barnsley vant Football League Trophy-finalen på Wembley, og Ashley Fletcher kom på scoringslista.

Vårt hovedfokus er som vanlig på Uniteds kamp, men to av våre utlånte har også vært i aksjon.

Lørdag 2. april

Brighton & Hove Albion 2–2 Burnley

Burnley v Tottenham Hotspur - FA Cup Third Round
WILSON MOT KEANE: Og det endte uavgjort, etter at nettopp Keane utlignet på overtid.

James Wilson startet på benken i denne toppkampen, men kom innpå noen minutter før pause da Sam Baldock haltet av banen. Kort tid etterpå var Wilson lett involvert da Brighton gikk opp til 2-1, da hans løp bidro til å strekke Burnley-forsvaret, men 98% av æren går til målscorer Knockaert.

Wilson hadde et innlegg som det kunne blitt mål av om lagkameratene hadde gjort jobben, og var også i svært god posisjon selv foran mål uten å få ballen i en annen situasjon. Likevel må det sies at Wilson ikke ser 100% frisk ut ennå etter virussykdommen som satte ham ut av spill rundt årsskiftet, noe som kanskje bidrar til å forklare hvorfor han ikke starter fast på sørkysten, og hvorfor prestasjonene varierer en del.

Det holdt nesten til seier her, men ex-red Michael Keane headet inn utligningen på overtid, kort tid etter å ha fått ballen i mål uten at noen av dommerne kunne se at ballen skal ha vært over målstreken. Et viktig mål i toppkampen, og det reduserer Wilson og Brightons sjanser til direkte opprykk kraftig, mens Keane kom med nok et godt bidrag for et Burnley-lag som ser ut til å være på vei tilbake til Premier League.

jw
MÅLLØS: Og Wilsons energinivå ser fortsatt ikke helt på topp ut etter virussykdommen.

De som ikke spilte

Tyler Blackett var nok en gang ikke involvert for Celtic da de tok en ny seier på vei mot det som sannsynligvis ender i et nytt skotsk seriegull, mens Nick Powell ikke var skadefri da Hull smadret Bristol City 4-0. Kieran O’Hara ble værende på benken da Morecambe slo Barnet 4-2. Morecambe er nært nok Manchester til at det er sannsynlig at han tar en del av treningsøktene i Manchester, og at det ikke er  farlig at han kun har spilt tre kamper hittil for Morecambe – det er sikkert til og med mer enn United hadde forventet.

GettyImages-506453738
BENKET: Kieran O’Hara spilte to kamper i andre halvdel av mars måned, som følge av at førstekeeper Barry Roche ble utvist, men er nå tilbake på sin vante plass på benken.

Søndag 3. april

15.30: Barnsley 3–2 Oxford United

Ashley Fletcher og Barnsley kvalifiserte seg til finalen i Football League Trophy, som for siste gang spilles med Johnstone’s Paint som sponsor. Fletcher var blant de elleve utvalgte, og fikk dermed sjansen til å spille på Wembley.

Finalemotstander var Oxford United, som ledes av ex-red Michael Appleton. Oxford er på god vei mot opprykk fra nivå fire til nivå tre, og kunne ikke overraskende by på god motstand, og tok også ledelsen. Noen minutter etter pause utlignet Barnsley da Fletchers spisskollega Sam Winnall presset frem et selvmål, før Fletcher sendte Barnsley i ledelsen. Noen minutter senere økte Barnsley til 3-1, før Oxford reduserte, men det ble ikke flere mål, og Fletcher og Barnsley vant.

Vår mann fikk stående applaus da han på overtid ble byttet ut.

ashleyfletcher (650 x 358)
ØYEBLIKKET: Ashley Fletcher scorer på Wembley.

Waasland-Beveren 0–1 Standard Liège

Standard klarte ikke å komme seg med i det belgiske sluttspillet for de beste, så spørsmålet nå var om innlånte Victor Valdés i det hele tatt ville bli prioritert. Han var ikke med i kamptroppen, så om han ikke er skadet så spørs det om kanskje sesongen er over for spanjolen? Det har i alle fall vært rapportert at de neppe velger å bruke en innlånt målvakt når det ikke kjempes om viktige plasseringer.