MÅL: Michael Keane scoret for Blackburn.

Både jubel og tårer for Uniteds utlånte. Les hvordan de gjør det denne helgen her.

Lørdag 3. mai

Bolton 2 – 2 Birmingham

Et eventyr av en fotballkamp, som endte med jubel for Birmingham-fansen. Det kunne blitt en stor og fin artikkel her på united.no, men til det, spilte våre gutter en for liten rolle.

Tyler Blackett var utelatt fra troppen til denne kampen, og Federico Macheda startet på benken. Italieneren kom inn og fikk spille den siste halvtimen, og var på banen i de magiske sluttminuttene da Zigic og Caddis scoret de to viktige målene, som sørget for at Birmingham unngikk nedrykk.

Barnsley 2 – 3 Queens Park Rangers

Will Keane spilte den siste halvtimen for bortelaget. QPR var allerede sikret Play off, og ettersom Barnsley allerede hadde rykket ned, var det ikke den helt store kampen på Oakwell Stadium.

Blackburn 4 – 3 Wigan

Michael Keane spilte hele kampen for hjemmelaget, som sikret en fantastisk sesongavslutning. 12 kamper på rad uten tap lover godt for den neste sesongen. Nick Powell var ikke med i Wigans tropp til denne kampen.

Blackpool 0 – 3 Charlton

Charltons skjebne var allerede bestemt før sesongens siste kamp, men de gikk likevel hardt til verks og vant 3-0, etter et hat-trick av Callum Harriott. Davide Petrucci fikk spille de siste 30 minuttene for bortelaget, men stakk seg ikke frem på noen stor måte.

Leicester 1-0 Doncaster

Sam Johnstone stod som vanlig mellom stengene for bortelaget. En seier, eller et poeng ville være nok til å forhindre nedrykk, avhengig av hvordan Birmingham-kampen endte, og lenge så det ut til at det skulle gå veien for Doncaster.

Men i det 75. minutt fikk hjemmelaget, som allerede hadde vunnet Championship, straffespark. Johnstone klarte ikke å redde skuddet fra David Nugent, og det ble 1-0-tap for Doncaster.

Det så likevel ut til at ny Championship-kontrakt var sikret, men flere minutter etter at kampen var over, fikk de beskjed om at Birmingham hadde utlignet i sin kamp, og dermed gått forbi dem på tabellen, på grunn av bedre målforskjell.

Nottingham Forest 1 – 2 Brighton

Jesse Lingard startet kampen for Brighton, som med seier kunne sikre Play off-plass i Championship. Lingard var med i mye av angrepsoppbyggingen til bortelaget, men kom aldri til de store sjansene. Hjemmelaget tok ledelsen, og håpet begynte å svinne for Lingards lagkamerater.

Utligningen kom litt før det stod 60 minutter på kampuret, og like etter ble Lingard byttet ut. Helt mot slutten kom seiersmålet, som gjør at sesongen ennå ikke er over for Lingard.

Wolverhampton 3 – 0 Carlisle

Sam Byrne startet på benken for bortelaget, som allerede før kampen var sikret nedrykk. Ved pause ble han byttet inn, men på stillingen 2-0, var kampen så godt som avgjort. Byrne var fremme og prøvde seg med et par avslutninger, men ingen ga ordentlige problemer for hjemmelagets keeper.

Hartlepool 0 – 2 Exeter

Jack Barmby var ikke med i hjemmelagets tropp.

Newcastle 3 – 0 Cardiff

Wilfried Zaha spilte fra start i den skjebnesvangre kampen for Ole Gunnar Solskjærs Cardiff. Alt annet enn seier ville trolig bety nedrykk,  og det startet dårlig for gjestene, da Shola Ameobi sendte vertene i ledelsen etter bare 18 minutter.

Zaha spilte hele kampen, og var flere ganger farlig frempå. Men, som vi har sett en del ganger nå, så er ikke sluttproduktet alltid like godt, og det var ikke mer enn en enste gang at Tim Krul ble satt på skikkelig prøve. Etter et flott løp, avsluttet Zaha hardt mot mål, men nederlenderen strakk ut benet, og fikk avverget.

Mot slutten raknet Cardiff, og nedrykket var et faktum.

Fiorentina 1 – 3 Napoli

Anderson satt på benken gjennom hele oppgjøret, da Fiorentina tapte den italienske cupfinalen mot Napoli.

Søndag:

Real Zaragoza – Las Palmas kl 1-2

Angelo Henriquez var ikke involvert da Real Zaragoza tapte 2-1 mot Las Palmas søndag.

Rio Ave – Pacos de Ferreira 0-0

Bébé spilte hele kampen for Pacos de Ferreira da de spilte 0-0 mot Rio Ave i en ellers sjansefattig kamp. Bébé spilte ingen fyrverkeri av en kamp og mangler fortsatt kun et mål for å nå tosifret antall scoringer for sesongen.