De har vært best i Premier League

Det er gått en drøy måned siden fotballen startet opp i Premier League igjen, og United har levert oss fem seirer og tre uavgjorte før søndagens viktige ligaavslutning.

Målforskjellen på de åtte ligakampen er 20-6.

United.no har nå sett nærmere på Optas oversikt over hvordan Uniteds spillere har klart seg i Premier League den siste måneden hvis vi også sammenlikner med resten av ligaen.

Flest målpoeng

For å ta det hyggeligste først: Ingen har notert seg for flere målpoeng enn Bruno Fernandes og Anthony Martial.

Martial har scoret seks mål og servert tre målgivende. Bruno har scoret fem mål og levert fire målgivende.

Det er bare West Hams Michail Antonio som kan matche det.

Manchester Citys Raheem Sterling følger med åtte, mens Southamptons Danny Ings og Liverpools Mohammed Salah har sju.

Det gledelige for United er at også Marcus Rashford og Mason Greenwood er inne på topp 15 i Premier League den siste drøye måneden, siden begge har notert seg for seks målpoeng.

Flest målpoeng i Premier League etter oppstarten.

Med seks scoringer er Martial på 3. plass på etter-coronapausen-toppscorerlista, mens Fernandes deler 1. plassen over målgivende med sine fire.

Bruno Fernandes har skapt 18 målsjanser på de åtte kampene, noe som gir ham en delt 6. plass på topplista i Premier League.

Kevin de Bruyne, Willian, Jack Grealish, Mark Noble (!) og Bernardo Silva ligger foran.

Det er også interessant å se at det kun er Salah som har flere touch i motstanderens 16-meter enn Martial siden oppstarten. Det sier selvsagt mye om Uniteds form i det meste av denne perioden, men det sier også litt om en Martial som har sett skarpere ut som spydspiss enn tidligere.

Marginer for Rashford

Ser man på mye omtalte expected goals og expected assists så er det interessant å se at Marcus Rashford, som har notert seg for tre mål den siste måneden, faktisk burde hatt flest scoringer av alle United-spillere.

Samtidig er det også interessant at Rashford også er den som ifølge statistikkene burde hatt flest målgivende. Han er nemlig foran Fernandes på expected assists.

Dette sier to ting. 1) At Rashford kunne vært bedre i avgjørende situasjoner, men også 2) At det egentlig kun har vært små marginer som skiller ham fra en mye større påvirkning på resultatene den siste måneden.

Rashford har uansett 17 mål og sju målgivende denne sesongen, og 24 målpoeng totalt på 30 kamper gir en delt 4. plass på oversikten for hele sesongen.

Rashford er forresten inne på topp 10-lista over de som har lyktes med flest driblinger og også sprintet mest den siste måneden.

HAR SCORET TRE: Rashford er i ferd med å score på straffe mot Bournemouth.

Sentral Maguire

Ser man på spillerne litt lengre tilbake på banen på United-laget så er Aaron Wan-Bissaka (selvsagt) blant dem som har taklet mest, mens Harry Maguire er den spilleren som har slått nest flest pasninger i ligaen etter oppstarten.

Lista toppes selvsagt av forsvarsspillere, som gjerne blir ballsentraler, men med 640 pasninger er det bare Virgil van Dijk som har flere (670) pasninger enn Maguire.

Victor Lindelöf og Nemanja Matic er også inne på topp 10-lista.

Maguire er forresten også inne på topp 10-lista over spillerne med flest brytninger.

Flest brytninger i Premier League etter oppstarten.