Rolig dag på jobben

David de Gea var bortimot arbeidsløs da Spania sikret avansementet ved å knuse Tyrkia.

Noe annet ville selvsagt vært absurd, men David de Gea stod altså i Spanias mål i fredagskveldens kamp mot Tyrkia.

Tidligere fredag hentet Tsjekkia opp Kroatias 2-0-ledelse, noe som var gode nyheter for Spania når det gjelder gruppeseieren. Men først og fremst skulle De Gea & co gjøre jobben selv, og den gjorde de til gagns.

De Gea ble nesten helt arbeidsledig helt bakerst, siden Spania dominerte så fælt, og spanjolene ble de første som scoret tre mål eller mer hittil i dette mesterskapet. Morata og Nolito ordnet 2-0 til pause etter to mål adskilt av noen få minutter, og Morata la videre på til 3-0 etter pause.

Spania er dermed videre i mesterskapet, og med poeng mot Kroatia blir det gruppeseier også. Tap der vil gi andreplass.

De viktigste hendelsene fra oppgjøret:

SLUTT. Spania 3-0 Tyrkia.

92: Forsøk på tyrkisk gjennomspill, men De Gea er fortsatt våken, og er ute og snapper den.

88: Oi, nå fikk nesten De Gea noe å gjøre! Tyrkisk spiller gjennom, men Azpilicueta løper ham opp og får blokkert avslutningen. Ender med utspill.

87: Fint lite som skjer i Nice. Spania har full kontroll, og De Gea berører kun ballen når Spania-forsvaret finner ut at de skal sentre til ham for variasjonens skyld.

52: Endelig er Tyrkia gjennom, men så fikk Yilmaz øye på De Gea, og da gjorde han det tryggeste: Sleivet ballen opp på tribunen.

48: 3-0! Morata scorer sitt andre. Skulle nok vært en offside, men det var marginalt. Flott Spania-spill, og all spenning er borte fra denne kampen.

46: Den andre omgangen er i gang. Blir det mer å gjøre for De Gea nå, tro? Tyrkerne må sannsynligvis ta poeng her, så de må angripe.

PAUSE. Spania klart best i Nice.

37: 2-0! Tyrkia rakner. Denne gangen er det Nolito sin tur. Spania på full fart mot sikret avansement, ikke uventet.

34: 1-0 til Spania! Morata er målscorer. Innlegg fra venstre, og Morata header vakkert inn i hjørnet.

31: Ramos gjør en feilberegning som kunne skapt en farlig situasjon, men De Gea er langt ute, og keeperen beiner ballen unna. Våkent keeperspill!

24: Mer enn halve førsteomgang er nå spilt, og det er fortsatt 0-0, og David de Gea er så arbeidsløs at han nok angrer fælt på at han ikke tok med seg telefonen ut på banen, så kunne han i det minste lest gjennom de siste nyhetene på United.no.

14: David de Gea fikk nettopp ballen fra egen forsvarsspiller, og det var vel kanskje første gang han berørte ballen i denne kampen? Ikke helt sikker, men uansett en rolig dag på jobb hittil for United-målvakten. Det står fortsatt 0-0.

1: Nasjonalsangene er unnagjort, og kampen er i gang.