Førsteplassen røk for De Gea & Co

Spania rotet bort ledelsen i første omgang og må nøye seg med 2.plass i gruppespillet.

Det ble en jevn kamp på Stade Matmut-Atlantique, og begge lagene vartet opp med hver sin kunstscoring før pausen. Det så lenge ut til å ebbe ut i 1-1, men i kampens siste minutt kontret Kroatia inn vinnermålet og tok 1.plassen i gruppe D. Sergio Ramos fikk muligheten fra straffemerket, men klarte ikke overliste Kroatias keeper.

Sett med United-øyne ble det ‘endelig’ litt jobb for David De Gea. Som nevnt har spanjolen hatt lite å gjøre så langt i EM, og nå ble han satt på flere prøver. I flere situasjoner var De Gea god, men måtte dessverre se seg slått to ganger. Kunne kanskje forhindret scoringen, men ikke forventet ettersom Kroatias scoringsmann fikk avslutte umarkert innenfor 5-meteren.

Tidligere i dag var for øvrig Bastian Schweinsteiger i aksjon og satte tysk rekord med flest kamper i EM. McNair satt på benken i oppgjøret mot Tyskland og måtte se sitt lag tape 1-0, men takket være Tyrkia-seier over Tsjekkia tok Nord-Irland seg videre fra gruppespillet.

Kroatia 2-1 (1-1) Spania

Euro 2016, gruppespill 3. kamp
Stade de Bordeaux, 21. juni 2016
Dommer: Björn Kuipers, Nederland

07. min.: 0-1 Morata
45. min.: 1-1 Kalinic
87. min.: 2-1 Perisic

Spania stilte med følgende elleve fra start:
De Gea, Juanfran, Ramos, Piqué, Alba, Busquets, Iniesta, Silva, Nolito, Cesc, Morata

Under kan du se vår live-dekning fra oppgjøret.

SLUTT

90+3: Spania klarer ikke å utligne, og må nøye seg med en 2.plass i gruppa!

88: MÅL! Kroatia tar ledelsen og topper gruppe D! Kroatene kontrer Spania i senk og Peresic sender Kroatia til himmels og toppen av gruppe D!

71: STRAFFEBOM! Sergio Ramos klarer ikke overliste Subasic som bryter keeper-regelen om å forlate linja før straffesparket blir tatt. Skulle nok blitt tatt på nytt den straffen, men sånn blir det ikke.

70: STRAFFE til Spania! Silva er på vei inn i feltet og blir lagt i bakken.

65: Tyrkia går opp til 2-0, noe som betyr at Tsjekkia trenger 3 mål for å avansere. Veldige gode nyheter for Paddy McNair og Nord-Irland.

57: Kroatia legger inn fra høyre, og De Gea kommer ut og bokser unna. Kroatia fikk en ny skuddsjanse, men De Gea varter opp med nok en god redning.

55: Forsiktig åpning på omgangen.

45: De siste 45 minuttene er i gang.

PAUSE

45: Kroatia utligner! En nydelig scoring av Kalinic! Perisic finner Kalinic som får stå helt alene når Ramos mister sin markering. Spissen varter opp med en lekker hælflikk som går forbi David De Gea og inn i det spanske nettet.

27: Iniesta svinger inn et skummelt innlegg, men Kroatias keeper er ute å plukker.

20: Etter fem veldig intense og spennende minutter[7′-13′] har kampen roet seg ned.

13: Utrolig nær scoring for Kroatia! De Gea mister ballen til en Kroatia spiller, og Ivan Rakitic prøver seg på en lobb over United-keeperen. Lobben er nydelig, men De Gea reddes av treverket når ballen treffer både tverrligger og stolpen før den spretter ut.

12: Kroatia tester De Gea med et langskudd, men United-keeperen ser skuddet tidlig og slår ut til corner.

10: Tyrkia er i ledelsen over Tsjekkia. Dersom Tsjekkia ikke vinner den kampen går Paddy McNair og Nord-Irland videre fra gruppespillet!

7: MÅL! Spania tryller! En nydelig pasning fra Silva finner Fabregas som chipper lekkert over Kroatias keeper. Morata dukker opp og setter enkelt inn ledermålet til spanjolene.

4: Etter en forsiktig start fra begge lag slår Kroatia inn et innlegg som De Gea plukker enkelt.

1: Morata sparker igang kampen.

Før kampen:

Spania er allerede klare for utslagrundene etter to seire av to mulige, men Kroatia vil utfordre de regjerende mesterne for å kapre førsteplassen i gruppe D. Spania har en luke på to poeng ned til Kroatia før møtet, så dersom spanjolene tar poeng i kveld, vil førsteplassen være deres.

Før mesterskapet var Vincent Del Bosque i tenkeboksen over hvilken keeper han skulle bruke når valget stod mellom Iker Casillas og David De Gea.

Det er sistnevnte som har blitt foretrukket, så det var ikke overraskende at De Gea fortsatte i det spanske buret etter å ha startet begge de første kampene. United-keeperen har dog ikke hatt travle dager i EM ettersom det spanske laget har dominert begge de første kampene.