De Gea best, Bailly verst

Bjarte Valen har delt ut børskarakterer til United-spillerne.

David de Gea – 8
Så vi årets redning i Premier League etter en drøy time? Viste ypperste verdensklasse da han slo Jese sin avslutning over mål. Bare så synd at redningen var fånyttes siden forsvaret sov på det påfølgende hjørnesparket. Ble omsider overlistet i Premier League uten at han kan bebreides for noen av Stokes mål. Våken på et par skudd og hadde en solid dag på jobben med minimal hjelp fra forsvaret.

Antonio Valencia – 6
Flink til å komme frem på høyrekanten og ser hele tiden etter rom. Mer usynlig etter hvilen. Var forsvarets bestemann uten at det forteller all verden i denne kampen. Innleggskvaliteten var ikke den beste.

Eric Bailly – 4
Viste hvor verdifull farten hans er før minuttet var spilt da han opphevet offsiden, men ryddet opp sin egen feil. Men det var kanskje et tegn på hva som kom. Bailly opphevet offsiden på Stokes ledermål og var ikke patent da han havnet på feil side av målscorer Choupo-Moting. Virket sjelden tilpass og hang ikke med i forkant av Stokes andre scoring heller da Jesé sendte De Gea ut i full strekk. Uvanlig svak kamp av Bailly.

IKKE IMPONERT: Bjarte Valen lot seg ikke imponere av Eric Baillys innsats.

Phil Jones – 5
Trøbbel i samarbeidet med Darmian på venstresiden. Feilplassert på Stokes første scoring og gjorde en meget svak markeringsjobb på 2-2. Spilte seg noe opp mot slutten. Likevel en nedtur etter en solid start på sesongen.

Matteo Darmian – 5
På halvdistanse et par ganger innledningsvis. Altfor langt unna Diouf da den tidligere United-spilleren serverte det målgivende innlegget. Viser at United har et problem på venstrebacken. Heller lite å by på fremover før pause og trøblet med Shaqiri. Fortjener imidlertid skryt for at han vant ballen og satte fart fremover i forkant av 2-1-scoringen.

Nemanja Matic – 6
Relativt usynlig i store deler av 1. omgang, men strålende stuss i forkant av utligningen. Et par unødvendige balltap trekker ned. Kom sjelden til sin rett i en oppstykket og heseblesende kamp.

Ander Herrera – 6
Løp mye som vanlig, men fikk ikke utrettet all verden. Ble erstattet 20 minutter før slutt da United jaktet seiersmålet.

Paul Pogba – 7
Våken frempå da han headet inn utligningen via skulderen til Marcus Rashford. Det lå nesten i kortene at det var Pogba som ville få United tilbake i kampen. Tar initiativ, prøver på mye og lykkes med en del. Ryddegutt i eget forsvar ved et par anledninger også. Prøver av og til på det umulige med skudd fra 30 meter. Fikk kampens siste sjanse, men skuddet gikk langt over helt på tampen.

POGBA: Headet ballen i mål via Rashford.

Henrikh Mkhitaryan – 7
Spilte seg opp utover i kampen. Har et teknisk repertoar og en forståelse som få andre. Mye involvert, og hadde en nydelig assist til Lukakus 2-1-mål. Alltid farlig når han har ballen.

Marcus Rashford – 7
Rask og direkte i stilen nog hele tiden villig til å gjøre seg spillbar. Satte en støkk i United-fansen da han fikk føling med en skade halvveis i 1. omgang, men kunne heldigvis fortsette. Har neppe scoret et enklere United-mål enn utligningen som Pogba headet via skulderen hans. Konstant uromoment.

Romelu Lukaku – 6
Løp mye, kriget enda mer, men fikk ikke til all verden mot storvokste og kraftige Stoke-stoppere. En viss frustrasjon å spore utover i 2. omgang. Viser seg som en skikkelig goalgetter idet han setter inn returen på sitt eget skudd. Brant en kjempesjanse til å avgjøre knappe ti minutter før slutt.

SCORET IGJEN: Romelu Lukaku.

Juan Mata, Anthony Martial og Jesse Lingard spilte ikke lenge nok til å få karakter.