CL-BLOGGEN: – Cantona, prinsessekroner og lagoppstillinger!

Eivind Brennhovd Holth blogger om stort og smått fra Paris!

Live fra Parc des Princes!

Onsdag 6. mars

Jeg tok med med VG-journalist Arilas Ould-Saada foran kamera og svarte på alle spørsmålene vi kunne komme på før avspark.

Storm i vannglass, eller skup i podkast?

Tirsdag 5. mars

Hvis en meteorolog skulle satt ord på hvilken fase Solskjær-eventyret nå befinner seg i ville han sagt at vi er i stormens øye.

Det virker mer og mer sannsynlig at han kommer til å få jobben, og alle signaler som kan bekrefte eller avkrefte teorien slukes med enorm apetitt.

Det er ikke så rart. Det er tross alt en av verdens største fotballklubber som skal ansette en ny manager.

Tirsdag var det to historier som skapte kaos i Paris. Selv klarte jeg imidlertid ikke å la meg rive med av noen av dem.

Her er grunnen:

At Avram Glazer og Ole Gunnar Solskjær har en samtale når klubbeieren er i Paris for å se United spille forteller oss egentlig ingenting vi ikke visste fra før. Glazer var også på Craven Cottage, og har så vidt jeg kan erindre hatt samtaler med alle som på et tidspunkt har vært klubbens manager, helt fra Sir Alex Ferguson til José Mourinho. Hva de snakket om får vi uansett aldri vite.

Så samtalen i seg selv er ikke sensasjonell – mener jeg.

Men at det er et godt tegn for alle som håper at Solskjær blir United-manager – det er det ingen tvil om.

PARC DES PRINCES: Ingen tvil om hvem som er stjernene på dette laget… Foto: Eivind Brennhovd Holth

Det samme gjelder sitatene fra Fotballklubben, for øvrig en strålende episode som jeg anbefaler alle å høre gjennom.

At Solskjær sier at han ikke er under kontrakt med Molde er utvilsomt et interessant nyhetspoeng, men for de som ønsker svar på hvem som blir Manchester Uniteds neste manager har det liten betydning.

Om Solskjær er under kontrakt med Molde eller ikke har neppe noen form for påvirkningskraft når United skal velge sin neste manager. All fornuft tilsier at Solskjær er tilgjengelig for United dersom de ønsker seg ham, selv om han skulle være kontraktfestet til Molde. Det eneste det står på er kompensasjonen United må betale, og den er sannsynligvis ganske lav sammenlignet med hva de må betale for Mauricio Pochettino.

Så selv om sitatene er interessante, er heller ikke de sensasjonelle – mener jeg. Det Solskjær sier tegner egentlig ikke et nytt bilde av hvordan situasjonen er akkurat nå.

Derfor klarte jeg ikke å la meg rive med av de to historiene som preget dagen før dagen på Parc des Princes.

Men! At alle piler peker i samme retning er det ingen tvil om, og både Glazer-samtalen og Fotballklubben-sitatene er signaler som støtter teorien om at Ole Gunnar Solskjær kommer til å bli United-manager.

PS! Noen som tror på det umulige etter mirakelet i Madrid?

Grått, kjølig og fransk

Tirsdag 5. mars

«Merci» og «Thank you». Det var omtrent de eneste ordene jeg og taxi-sjåføren vekslet på turen fra Charles de Gaulle, flyplassen som ligger i samme område som Paul Pogba spilte sine første fotballkamper, til Boulogne-Billancourt, der Parc des Princes ligger.

Jeg har aldri vært i Paris før, men leiligheten jeg leier har akkurat det kontinentale preget man ser for seg og kunne ikke vært mer fransk om den så var dekorert i bare blått, rødt og hvitt. Et kart over den franske hovedstaden pryder kjøleskapsdøra, det er bøker på alle språk i alle hyller, og sengen må vippes ut av veggen, akkurat som den Frank Drebin har suksess med i «Mannen med den nakne pistol», for dem som har sett de filmene.

Mer enn det skal jeg ikke dele fra tilværelsen i leiligheten, men jeg regner med at Ole Gunnar Solskjær og hans gutter får fastmonterte senger i litt mer fasjonable omgivelser når de er på plass.

Det er faktisk flere gutter enn menn med på denne turen.

Åtte av guttene i troppen kommer fra akademiet. Åtte! Luker vi bort keeperne, har troppen som er i Paris en gjennomsnittsalder på 23 år. Og vi møter altså et lag som så uforskammet komfortable ut på Old Trafford.

Jeg tror ikke vi får se noen av ungguttene fra start. Det vil i så fall være ekstremt modig av Solskjær. Men med 18 år gamle Brandon Williams med i troppen har nordmannen egentlig overrasket allerede.

Det er grått og kjølig i Paris.

I ettermiddag er det pressekonferanser og treninger på Parc des Princes.