City til MSC-finale

En elendig kveld for United-reservene.

Ole Gunnar Solskjærs elever vinner ikke Manchester Senior Cup for tredje år på rad. Det er klart etter at laget tapte 2-0 for Manchester City i en uhyre svak kamp hjemme på Moss Lane.

Det er ingenting å si på at de lyseblå stakk av med seieren, for de var hakket bedre enn sine verter gjennom det meste av oppgjøret. Selv om United-reservene hadde ballen i laget i store deler av andre omgang, var det gjestene fra Eastlands som var klart best foran mål. I løpet av 90 minutter noterte ikke united.no sin utsendte på Moss Lane et eneste skudd på mål.

Den skuffende forestillingen kom bare dager etter at reservene sikret seriemesterskapet, og det kan hende at et snev av selvtilfredshet snek seg inn blant Solskjærs utvalgte. Det så i hvert fall slik ut.

Første omgang var jevnspilt, men det var hele tiden City som virket mest giftig framover på banen. Etter snaue ti minutter ga Rodrigo Possebon, som hadde flere balltap, Manchesters lillebror ballen, og dermed stormet de i angrep. Ben Foster var med på notene og reddet United – enn så lenge.

Foster var imidlertid nestemann til å være i det gavmilde hjørnet. Et elendig utspill gikk rett i en City-spiller, men skuddforsøket var av det dårlige slaget.

Bortelaget var nære ved å ta ledelsen rett før hvilen. Etter mye rot innenfor Uniteds sekstenmeter headet gjestene i tverrliggeren. Ritchie De Laet sto for den eneste Røde sjansen på overtid i første omgang. Belgierens hodestøt gikk like over etter en corner fra Oliver Norwood.

United med ballen – City scorer

Åpningsminuttene av andre omgang ga ingen indikasjon på at kampen skulle våkne til liv. United hadde ballen mest, men svake skudd fra distanse av Febian Brandy og Oliver Norwood var det eneste som er verdt å nevne av målsjanser.

Manchester City, som heller ikke imponerte, tok derimot vare på muligheten da den bød seg. Da det var spilt 77 minutter, og det meste tydet på at kampen ville gå til ekstraomganger, ble Oliver Gill fullstendig parkert i en løpsduell med Robert Mak. City-spilleren rundet elegant en utrustende Ben Foster og satte ballen enkelt i mål.

Bare to minutter senere knuste City finalehåpet i tusen knas. Et skudd fra rundt 18 meter snek seg forbi Ben Foster, og dermed var oppgjøret også avgjort.