Carrick avdramatiserer Ronaldo-valget: – Blåst opp større enn det er

Michael Carrick tok et modig valg da han vraket Cristiano Ronaldo mot Chelsea. Bak kulissene var det null drama, skal vi tro vikaren.

Uten Ronaldo på banen sendte Jadon Sancho Manchester United i føringen på Stamford Bridge. Etter en drøy time ble målscoreren erstattet av den portugisiske stjernen. Fem minutter senere hadde Chelsea utlignet.

Etter 1-1-kampen var det likevel like mange overskrifter om Ronaldo-vrakingen som om resultatet.

– Slike avgjørelser blir gjerne blåst opp som større enn de faktisk er, sa Carrick på sin pressekonferanse onsdag.

– Avgjørelser blir tatt på grunnlag av flere årsaker. Internt var det ingen stor avgjørelse. Kampen gikk greit, og det var ikke noe drama i det hele tatt.

Villarreal CF v Manchester United: Group F - UEFA Champions League
VIKAR: Michael Carrick intervjues av MUTV i Villarreal.

Rangnick på tribunen?

Torsdag leder Carrick laget for tredje og sannsynligvis siste gang. Med seier eller uavgjort mot Arsenal er han ubeseiret. United sikret gruppeseier i Champions League med 2-0 mot Villarreal og spilte 1-1 mot Chelsea.

Ifølge Telegraph var Ralf Rangnick på «befaring» på Old Trafford onsdag etter at han ankom Manchester mandag kveld.

Det er ventet at tyskeren er til stede mot Arsenal og leder United mot Crystal Palace, til tross for at Brexit-regler har skapt problemer for 63-åringens arbeidstillatelse.

Carrick hadde ingen oppdatering annet enn at det er en prosess som pågår. 40-åringen sa han ikke har fått muligheten til å snakke med sin etterfølger ennå.

– Han kommer med sine ideer, og jeg er alltid forberedt på å lære, sa en ordknapp Carrick om Rangnick.

Før oppgjøret på Old Trafford har Rangnick av Mikel Arteta blitt beskrevet som en «interessant mann» som har stått bak radikale endringer i fotballen.

Den spanske Arsenal-manageren sa på sin pressekonferanse at det er en taktisk utfordring å forberede seg mot United, da det er umulig å vite om Rangnick vil ha en påvirkning på laguttak og taktikk.

RB Salzburg v RB Leipzig - UEFA Europa League - Group B
SNART KLAR: Ralf Rangnick ventes å stå på sidelinjen på søndag mot Crystal Palace.

– Fred blir oversett

Manchester United har ikke slått Arsenal på Old Trafford siden 2018, da Marouane Fellaini ble matchvinner på overtid. Lagenes forrige møte ble spilt i London i januar og endte 0-0.

Carrick sa på pressekonferansen at han for det meste har trivdes som United-manager og at han har lært mye i ny rolle.

40-åringen trekker fram Fred som en av lagets formspillere før storkampen på Arsenal torsdag kveld.

– Han blir gjerne oversett, men han spiller fast for Brasil, noe som viser hvor langt han har kommet siden han signerte for oss, sa Carrick.

– Det folk ikke får med seg er hvilken innstilling han har. Han vrikket ankelen mot Villarreal, men var fast bestemt på å bli værende på banen og fullføre kampen. Slik mentalitet smitter, og det er noe jeg liker. Han gir laget energi, og spiller litt høyere i banen enn tidligere. Han bidrar med mye.

Avspark mot Arsenal er klokken 21.15.

Manchester United v Everton - Premier League
ROSES: Michael Carrick sier han er veldig fornøyd med det Fred har levert i det siste.