Brexit-regler skaper trøbbel for Rangnick – må overbevise forbundet for å få arbeidstillatelse

Det ventes at Ralf Rangnick leder Manchester United for første gang mot Crystal Palace på søndag. Men først må han overbevise det engelske fotballforbundet om at han fortjener arbeidstillatelse i Storbritannia.

For ett år siden medførte nye Brexit-regler konsekvenser for engelsk fotball.

Mest oppmerksomhet fikk forbudet mot å hente utenlandske spillere under 18 år til Storbritannia. United.no vet for eksempel at norske tenåringer ønsket av United har blitt stoppet av regelverket.

Men også managere som får jobbtilbud av Premier League-klubbene rammes av de nye reglene.

Kravet er at treneren må ha UEFA Pro-lisens og enten ha ledet en klubb i en toppliga eller et landslag i topp 50 på FIFA-rankingen i totalt tre år eller i to sammenhengende år.

Det har ikke Ralf Rangnick gjort per definisjon.

RB Salzburg v RB Leipzig - UEFA Europa League - Group B
2018: Ralf Rangnick i sin forrige trenerjobb for RB Leipzig.

Tyskeren var hovedtrener for RB Leipzig i 2015/16 og 2018/19, men har ellers vært i administrative roller i Red Bull-systemet og Lokomotiv Moskva de ti siste årene.

Ole Gunnar Solskjær ville heller ikke fått arbeidstillatelse dersom reglene hadde vært gjeldende i 2018.

Det fikk derimot Antonio Conte da han fikk Tottenham-jobben eksempelvis, ettersom han har ledet Juventus, Italia, Chelsea og Inter de ti siste årene. Mauricio Pochettino og Zinedine Zidane ville også fått grønt lys uten problemer.

GettyImages-1343882144
PÅ SIDELINJA: De siste ti årene har Rangnick vært mer sportsdirektør enn trener. Her sammen med tidligere Leipzig-trener Julian Nagelsmann.

Likevel er det lite sannsynlig at Brexit-reglene vil hindre Rangnick i å bli United-manager.

Akkurat som for spillerne, finnes det et «Exceptions Panel» for managerne.

Ifølge Daily Mail skal Rangnick-saken behandles av et panel på tre personer utpekt av det engelske fotballforbundet. Der sitter det én jurist og to med fotballfaglig bakgrunn.

Avisen skriver at Manchester United forventer at arbeidstillatelsen vil være i boks i løpet av uka.

Det betyr i så fall at Rangnick kan lede laget mot Crystal Palace som planlagt.

Rangnick ankom Manchester mandag kveld, og var ifølge til stede på Old Trafford onsdag. Michael Carrick leder laget mot Arsenal torsdag.