Campbell utvist

Fraizer Campbell (t.v.) ble utvist da England slet seg til EM-finale.

Englands U21-mannskap ledet komfortabelt 3-0 over Sverige da United-spissen erstattet Aston Villas Gabriel Agbonlahor etter en times spill. Deretter gikk det meste galt for Stuart Pearces mannskap – uten at det på noen måte skal tilskrives Fraizer Campbells inntreden.

Seierssikre engelskmenn sovnet imidlertid helt inn. Det medførte et svensk reduseringsmål etter 68 minutter, og enda et etter 75, uten at de hvitkledde lot seg vekke opp av Tornerosesøvnen.

Fra å ha hatt fullstendig kontroll tidligere i oppgjøret, var England plutselig havnet skikkelig på tuppene. Og verre skulle det bli. Svenskene hadde for alvor fått ferten av blod, og sendte nemlig ytterligere sjokkbølger gjennom sine motstandere ved å fremtvinge ekstraomganger med et utlikningsmål ni minutter før slutt.

Campbell ser rødt

I en situasjon som den de nå hadde viklet seg inn i, kunne nervøse briter fint klart seg uten å bli redusert til ti mann på tampen av første ekstraomgang. En frustrert Fraizer Campbell hadde allerede gult da han helt unødvendig feide ned Mikael Lustig ute ved sidelinjen. Utvisningen var like korrekt som den var uunngåelig.

Men, til tross for dominans i banespill og blant annet heading i tverrliggeren, klarte ikke de blågule å utnytte overtallet. Det skulle de få angre, for en spennende straffekonkurranse endte til slutt med 5-4 til heldige engelskmenn.

Dermed er det klart at England – uten en suspendert Fraizer Campbell – møter Tyskland i mandagens EM-finale, et tysk lag som i fredagens andre semifinale slo Italia 1-0.