Butt forfremmet – men sportsdirektør-jakten fortsetter

Ingen ny sportsdirektør, men grep er gjort for å øke sjansene for at United-talentene faktisk skal slå gjennom.

Manchester United offentliggjorde mandag kveld at det er gjort endringer i klubbstrukturen.

Nicky Butt, som har ledet akademiet, flyttes opp som såkalt «Head of first team development» – noe som fritt oversatt blir sjef for førstelag-utvikling.

Oppsummerer man stillingsbeskrivelsen så virker det som om Butt blir et mer naturlig bindeledd mellom manageren og førstelagstrenerne og alt som skjer på akademiet.

Klubben skriver på manutd.com at Butt skal jobbe tett med manageren og førstelagstrenerne for å ivareta den sterke forbindelsen som det skal være i United mellom førstelaget og akademiet. Han skal sørge for at veien fra å være akademispiller til å slå gjennom på førstelaget blir best mulig.

Det understrekes imidlertid også at Butt kommer til å være sentral i alle fremtidige akademiavgjørelser, samtidig som han vil være en del av det som sies å være «technical board on wider football leadership».

Ikke helt kontroll på hva Nicky Butt gjorde som United-spiller? Les mer her.

– Manchester United er fortsatt i mitt DNA så dette er et stolt øyeblikk for meg. Jeg er lidenskapelig opptatt av utviklingen til og treningen av alle talentene vi har i klubben, og under Oles ledelse vil vi fortsette med å forsikre oss om at vi skaper det rette miljøet som spillerne kan utvikle seg i, sier Butt.

BBCs United-journalist Simon Stone skriver følgende om Butts jobb.

– United ønsker at Butt har ansvaret for å identifisere spillerne som er klare for å gå fra junior til seniorfotball, og sørge for at den overgangen blir best mulig. Rollen innebærer også noe arbeid på feltet.

– Han kommer ikke til å bli involvert i overganger, og klubben har fortsatt planer om å ansette en teknisk direktør, men det skjer først når klubben føler det er rett.

James Ducker i The Telegraph skriver det samme – at denne strukturelle endringen ikke vil påvirke jakten på en teknisk direktør som skal ha en større rolle i forbindelse med overganger.

Nick Cox overtar rollen Butt hadde som akademisjef.

– Det er en ære å bli spurt om dette. Tradisjonelt har vi vært ledende på å skape et miljø hvor unge spillere kan utvikle seg, og disse endringene vil fremme den strukturen som allerede er på plass slik at vi kan få maksimalt ut av potensialet i våre unge spillere, sier Cox.

Ed Woodward la til:

– Disse endringene vil bidra til å videreutvikle det glimrende arbeidet og resultatene som vi har sett over flere tiår på akademiet vårt. Det vil hjelpe oss i å fortsette vår stolte tradisjon med å produsere verdensklassespillere som kan spille på førstelaget vårt.