– Buffon fremdeles best

Tidligere United-keeper Mark Bosnich mener De Gea fremdeles har et stykke opp til den italienske veterankeeperen Gianluigi Buffon.

Mark Bosnich er en av få spillere Manchester United har signert to ganger.

Men i motsetning til Mark Hughes og Paul Pogba kan den australske burvokteren se langt etter legendestatus på Old Trafford.

Det hindrer ikke Bosnich fra å mene mye om det som skjer på Old Trafford om dagen, og det er ikke fritt for at han irriterer på seg United-supportere med sitt siste utspill.

LOVENDE, MEN…: Mark Bosnich var et stort keepertalent men slo aldri skikkelig til i United. Her sammen med United-laget som tapte semifinalen i FA Youth Cup i 1990 mot Tottenham. Bak fra venstre: Mark Bosnich, Ryan Giggs, Darren Ferguson, Paul Sixsmith, Jason Lydiate, Sean McAuley. Foran fra venstre: Mark Gordon, Craig Lawton, Lee Costa, Alan Tonge, Adrian Doherty.

– David de Gea er blant de tre beste og han var fantastisk mot Arsenal. Skal du vinne tittelen trenger du en keeper som kan gi deg 20 til 25 poeng ekstra i løpet av en sesong. Det er ingen klubb som har vunnet en tittel uten en strålende keeper. Men ser du på Buffon så ble han kåret til verdens fjerde beste spiller og den beste keeperen av FIFA, sier Bosnich til talkSPORT.

Og legger til: 

– For meg er Buffon fremdeles nummer én og foran De Gea.

David de Gea ble hentet til United som Edwin van der Sars erstatter og trengte tid, men i dag er det ingen som setter spørsmålstegn ved Sir Alex Fergusons avgjørelse i 2011.

Bosnich på sin side ble hentet tilbake til United i 1999 for å erstatte Peter Schmeichel. Det gikk ikke bra. Bosnich møtte opp både for sent og ganske overvektig på sin første trening med Fergusons mannskap og mistet plassen i United-målet til veteranen Raimond van der Gouw.