Norske Bryan (17) knuste Uniteds drøm

Det er ni år siden United vant prestisjetunge FA Youth Cup, men da coronaen stoppet fotballen så var de nærme. Da var det kun Chelsea som stod mellom unggutta og en finaleplass.

Fredag, sju måneder etter at coronaen stanset fotballen, ble semifinalen omsider spilt, men dessverre skulle det ikke gå Uniteds vei.

Mengi kaptein

Totalt sett har United-gutta heller ikke altfor mye å klage på.

Reglene forbød United i å bruke noen av de nye U18-spillerne som var tilgjengelige, men Teden Mengi var dratt ned, og dannet sentrallinje sammen med Hannibal Mejbri og raske Anthony Elanga.

Mason Greenwood kunne faktisk også brukes, men for ham handler denne helga selvsagt om søndagens Premier League-kamp mot Arsenal. Derfor var han selvsagt ikke aktuell.

LES OGSÅ: Derfor kunne ikke Isak spille i semifinalen

Overkjørt første 30

Det ble en vanskelig start på kampen for Uniteds del.

Jeg må faktisk innrømme at jeg sjelden har sett et United-lag bli så overkjørt som de ble den første halvtimen. Det smalt i stenger, det var store sjanser fra kort hold og gode skuddsjanser, for et United som ikke maktet å finne hverandre med pasningene, og samtidig insisterte på å skulle spille seg ut bakfra.

Det var en dårlig kombinasjon.

Da Chelsea likevel ikke tok ledelsen så skiftet kampen etter hvert karakter. Hannibal Mejbri fikk mer plass med ball, og plutselig skapte United også noen farligheter.

FORSØKTE: Men foruten et kvarter på slutten av 1. omgang slet Hannibal Mejbri og United mot Chelsea.

Rett før pause fikk de så sjansen sin.

Anthony Elanga ble chippet fri inne i feltet. Med ryggen mot mål vippet han ballen opp til seg selv og avsluttet med et strålende brassespark, men det slo i tverrligger og ut selv om det hadde vært en scoring verdig å avgjøre en semifinale.

Dessverre ble det Uniteds største sjanse i kampen.

HADDE UNITEDS STØRSTE SJANSE: Anthony Elanga, her på en av sine mange løp.

Norsk matchvinner

Fire minutter etter pause falt så avgjørelsen.

Da Supporterklubben i sommer intervjuet Isak Hansen-Aarøen i Tromsø, så fulgte vi en hel treningøkt med ham der han trente sammen med Chelsea-spiller Bryan Solhaug Fiabema, som også kommer fra Tromsø. De to er gode kompiser, men fredag ble det Fiabema som kunne juble mest mens Hansen-Aarøen nok så kampen på TV hjemme i Manchester.

Den tidligere Tromsø-spilleren skaffet seg rom inne i feltet på et innlegg fra høyre og dunket avslutningen kontant i nettaket.

Teden Mengi headet senere en corner knallhardt rett på keeper, men det ble for langt mellom sjansene for Uniteds del. De klarte aldri å slå tilbake, og dermed var det Chelsea som kunne juble for FA Youth Cup-finaleplass mot Manchester City.

Det var også særdeles fortjent kampen sett under ett, da Chelsea også var nærmere 2-0 enn United var utlikning etter ledermålet.

Det er en svært mager trøst, men United kan i alle fall reise hjem vel vitende om at denne sesongens U18-utgave ser enda bedre ut enn den utgaven som var i aksjon fredag kveld.

Det gir håp før United skal i aksjon i FA Youth Cup igjen senere i 2020/21-sesongen.

Chelsea 1-0 Man. United 

FA Youth Cup-semifinale
St. Georges Park

1-0 Fiabema (49)

Uniteds lag: Ondrej Mastny; Lukasz Bejger, Teden Mengi (kaptein), Will Fish, Reece Devine (Björn Hardley, 77); Martin Svidersky, Charlie McCann; Shola Shoretire (Omari Forsonm 86), Hannibal Mejbri, Anthony Elanga; Mark Helm (Charlie Wellens, 72).
Uben.innb.: Dermot Mee, Harvey Neville, Charlie Savage, Zidane Iqbal.

LIVE:

90+6: Slutt. Chelsea er i finalen.

90+5: Chelsea kommer til å vinne dette. United med et par sene frispark, men rotet bort mulighetene til å få dueller i feltet.

90+2: Elanga er nær ved å tråkle seg gjennom, men blir stoppet i siste sekund.

90: Fem minutters tilleggstid.

86: Bytte. Forson inn. Shoretire ut.

82: Enorm Chelsea-sjanse. Mengi snublet i sine egne beina, avslutning nesten på åpent mål fra 10 meter, men Fish fikk kastet seg og blokkert på heroisk vis.

80: Chelsea igjen gjennom på sin høyreside, men skuddet fra skrått hold en meter utenfor.

77: Bytte. Hardley inn for Devine på venstrebacken.

71: Nesten for United. Corner fra høyre for United, Mengi på bakre stolpe med en knallhard heading, men rett på keeper.

67: Svidersky med gjennombruddsball mot Shoretire, men noen meter upresist og helt inn til keeper.

66: Lengre mellom sjansene nå. Lagene nøytraliserer hverandre, og mer spill midt på banen nå.

57: United med flott spillvending og brudd inn i feltet, men Mejbris skudd blokkert til corner.

50: En liten tilleggskommentar her. Da undertegnede var i Tromsø for å intervjue Isak Hansen-Aarøen i sommer så fulgte jeg blant annet en hel økt hvor Hansen-Aarøen og Bryan Fiabema trente sammen, begge altså fra Tromsø og NTG der oppe.

49: 1-0: Norske Bryan Fiabema scorer. Devine tapte en uhye viktig duell, Chelsea brøt gjennom på høyre, la inn til en umarkert Fiabema, som scoret sikkert i nettaket fra kort hold.

46: Sjanse med en gang for United. Helm får litt rom på 15 meter, men keeper får blokkert.

46: 2. omgang er i gang.

45+2: Pause. Chelsea kjørte fullstendig over United i en halvtime, og burde ledet. United slapp imidlertid med skrekken, kom seg etter hvert høyere i banen, Mejbri fikk mer ball og til slutt kunne altså Elanga scoret etter en vanvittig enkeltmannsprestasjon i Chelseas felt.

44: Enorm sjanse for United etter en fantastisk prestasjon av Elanga. Får ballen chippet til seg i feltet, vipper den opp til seg selv og brassesparker i tverrligger og ut. Så nære.

42: United har i alle fall fått mye mer kontroll over kampen nå. Nå er det en fotballkamp. Den første halvtimen var det overkjørsel.

38: GULT kort til Mejbri. Dessverre helt unødvendig. Fikk frispark imot, ble irritert og dunket ballen 40 meter av gårde. Har vært tydelig irritert så langt.

37: Mejbri med et fint raid, slapp ballen fint til Shoretire også, men han gikk seg fast inne i Chelseas 16-meter.

34: Nesten for United. Tre kjappe cornere. Den siste kort til Mejbri som la tilbake til McCann som tvang Chelsea-keeperen til en ok redning.

32: GULT kort til Chelseas Anjorin. For tøff mot Mejbri.

29: Helm med et flott nedtak på en pasning i bakrom og et overraskende skudd som Chelsea-keeperen ikke hadde helt kontroll på. Like etter fikk United en corner – og endelig noe eget offensivt spill.

26: Chelsea med skudd fra 10 meter litt skrått, men Mastny får slått det over til corner.

25: Chelsea med ny fin sjanse, men skuddet fra 10 meter blokkert i siste liten.

23: United for første gang med ball oppe ved Chelseas 16-meter før de mistet den.

19: Første tegn på noe som helst fra United. Ball i bakrom, men Elanga noen meter unna å nå den før keeper som var ute på 30 meter for å klarere.

18: United skal spille seg ut bakfra, men makter ikke å gjøre det. Blir brutt om og om og om igjen.

16: Ny corner, United kommer seg ikke ut av egen halvdel. Det virker dessverre som om det bare er et spørsmål om tid før Chelsea scorer.

14: Gigantsjanse for Chelsea. De blå forbi på venstresiden, godt innlegg og heading via keeper og i tverrligger. Ikke godt markeringsspill av Devine, Uniteds venstreback.

12. United har fått til lite så langt mot det som virker som fysisk overlegne Chelsea-spillere. Kan legge til at undertegnede nylig snakket med en norsk fotballtrener som hadde jobbet med både Chelsea og United, og at en stor forskjell i talent-rekrutteringen var Chelseas ønske om fysisk sterke spillere, mens United kikket mer på tekniske spillere til helt bestemte roller, med tanke på senere førstelagsspill.

7: Grusomt forsvarsspill igjen fra United. Fish med en pasning fra egen fem-meter og rett i beina til en Chelsea-spiller på 16-meteren. United slapp dog med skrekken.

5: Skummelt igjen for United. Ny corner fra høyre, ny heading i feltet som så ut til å treffe United-spiller Mark Helms arm, men heldigvis ikke noe VAR her og dommeren vinket bare spillet videre.

3: Stor sjanse for Chelsea. United rotet det til ved eget mål, og ga bort en corner. Den endte med en heading på bakre stolpe som ble blokkert av keeper Mastny på streken.

1: Kampen er i gang.

0: Det var ett minutts stillhet for Nobby Stiles før avspark. Les også: – Hadde et hjerte som var større enn mellomrommet i tennene