Brukte Lingards feiring som motivasjon

Bernd Leno har god tro på en topp fire-plassering nå – til tross for en grusom borteform.

fem ting vi lærte av Arsenal-tapet nevnte vi at Jesse Lingard åpenbart har irritert Arsenal skikkelig med sine mål og sine dansesteg, siden både Mesut Özil og klubbens egen Twitter-konto valgte å komme med stikk til Lingard etter seieren – selv om Lingard er ute med skade, og ikke en gang var involvert i troppen.

Arsenal-keeper Bernd Leno, som hadde en meget god kamp for Arsenal, bekreftet etter kampen at dette var med på å motivere hjemmelaget.

– Du glemmer ikke noe som det der, når noen feirer [slik]. Du ønsker ikke å se det igjen, så vi var motiverte av det, forteller Leno.

LES OGSÅ: Arsenals dansende mareritt – Arsenal er klubben Lingard er aller mest produktiv mot

Likevel var det nok – noe annet vil vært jo vært direkte urovekkende – flere ting som motiverte Arsenal-spillerne.

– Vi var klar over at Manchester United hadde ett poeng mer enn oss [i kampen om en topp fire-plassering]. Nå har vi en ledelse på to poeng, og det var nok motivasjon for oss. Vi er i topp fire, og nå venter de andre lagene på at vi skal feile.

– Vi skal ikke spille [mer] mot topp seks-lagene, så jeg tror vi kan slå resten.

Det fremstår kanskje noe optimistisk med tanke på Arsenals borteform. The Gunners har spilt åtte bortekamper i ligaen siden starten av desember, og har vunnet bare én av disse – og den var mot Huddersfield.

I tillegg har de i samme periode tapt borte mot både BATE Borisov og Rennes i Europa League.