Brady x 2

Robbie Brady (bildet) scoret to da United-juniorene vant i Nord-Irland.

Den unge iren satte først inn et straffespark etter 20 minutter, og doblet deretter ledelsen mot hjemmehåpet County Antrim med en strålende enkeltmannsprestasjon ti minutter senere. Han dro seg inn fra kanten, lurte av to motstandere og avsluttet ved å dundre ballen i mål fra 15 meters hold.

Da så Will Keane fulgte opp etter pause ved å skru den samme ballen inn i krysset fra langt hold, sørget han samtidig for en sikker 3-0-gevinst til Paul McGuinness' elever.

Anledningen var den tradisjonsrike Milk Cup-turneringen, hvor United er tittelforsvarere. Kun to spillere – norske Joshua King (som var uheldig og måtte byttes ut med skade før det var gått 10 minutter), samt tomålscorer Brady, er tilbake av fjorårets triumfatorer, et lag som blant annet inneholdt Federico Macheda.

Selv om United tok en enkel seier mot County Antrim, ble dagen forsuret da Ra'vel Morrison pådro seg et direkte rødt kort for å ha skallet til en motstander etter 35 minutter. Utvisningen betyr at Morrison må stå over kveldens oppgjør mot peruvianske Club Cantalao i Coleraine. Søramerikanerne skuffet for øvrig i sin innledningskamp da de bare klarte 0-0 i mandagens oppgjør mot County Armagh.

KAMPFAKTA

Co. Antrim 0 (0) – United 3 (2)

20. min.: 0-1 Brady (str.) 29. min.: 0-2 Brady 69. min.: 0-3 W.Keane

Rødt kort: Ra'vel Morrison (35)

United: Sam Johnstone, Michael Keane, Zeke Fryers, Sean McGinty, Tom Thorpe, Etzaz Hussain, Ryan Tunnicliffe, Ra'vel Morrison, Robert Brady, Joshua King (John Cofie, 9.), Will Keane.

Uben.innb.: James Wren, Larnell Cole, Jesse Lingard, Luke Giverin, Rico Gomes, Michael Ngoo

United-trio med da Nord-Irland slo Tyskland

Milk Cup er ikke utelukkende en klubbturnering. "Elite-seksjonen" utgjøres av U18-landslag, og mandag kveld møttes Nord-Irland og Tyskland til åpningskamp i Ballymoney. Og hjemmelaget, med blant andre United-trioen Corry Evans (kaptein), Oliver Norwood og keeper Conor Devlin, innfridde forventningene. I en etter rapportene å dømme spennende og pulserende kamp ble de tyske gjestene til slutt beseiret 3-2.