Blir ikke tilbudt ny kontrakt

Ed Woodward vil ikke la seg presse til å tilby Rooney ny kontrakt.

Det har stormet rundt Wayne Rooney en god stund. Rooney skal ha havnet på kant med Sir Alex Ferguson da han ble utelatt fra startoppstillingen i den viktige returkampen mot Real Madrid. Den engelsk angrepsspilleren skal deretter å ha ønsket seg bort fra Manchester United, fordi han mente at han ikke ble ansett som viktig nok på Old Trafford – dette kun to år etter at han angivelig ønsket seg bort fordi klubben manglet ambisjoner.

Dette har ført til at Rooney har blitt koblet til en rekke klubber denne sommeren – PSG, Chelsea, Arsenal, Real Madrid, Barcelona og Bayern München har alle blitt nevnt. Den engelske kraftspissen har to år igjen av kontrakten på Old Trafford, og det har blitt spekulert i om Rooney vil bli tilbudt ny kontrakt slik at United sitter med bedre forhandlingskort overfor kjøpende klubber.

Manchester United Training SessionDet avviser Manchester Uniteds administrerende direktør, Ed Woodward, mannen som erstattet David Gill etter foregående sesong.

– Ingen kontraktsfornyelser blir diskutert. Jeg setter meg ikke ned med hvem som helst, når som helst for å forlenge, og det er ingen avtale i kalenderen, uttalte Woodward til Sky Sports.

United-direktøren er ikke redd for at Rooney skal forsvinne gratis.

– Om vi er redd for at kontrakten skal løpe ut? Selvsagt ikke.

At Rooney ikke blir tilbudt ny kontrakt med det første skyldes først og fremst Uniteds politikk i slike tilfeller, og ikke at han er på vei bort fra United. I hvert fall om man skal tro David Moyes, som understreker at Wayne Rooney har en viktig rolle å spille i hans lag.

– Jeg tror han kan spille en enorm rolle, fordi vi trenger å score så mange mål som vi overhodet mulig kan, uttalte Moyes tidligere.

– Jeg tror Wayne kan spille helt foran, han kan spille i rollen bak. Om Robin av en eller annen grunn skulle bli skadet, kommer vi til å trenge ham og jeg ønsker å ha muligheten til å bruke begge to, la han til.

Moyes ønsker å få Rooney tilbake i godt gammelt slag.

– Det er en mulighet for meg til å få Wayne tilbake der han var. Det er en utfordring jeg ønsker å ta, men vi må også forsikre oss om at vi ikke bare konsentrerer oss om ham. Manchester United handler ikke om Wayne Rooney, sa Moyes, før han avsluttet med et viktig poeng:

– Manchester United handler om laget, klubben. Vi vil ikke tillate Wayne Rooney å bli viktigere enn klubben.