garnachojubel110522

Første FA Youth Cup-triumf siden 2011 – Garnacho senket Forest

Manchester United spilte ikke en stor kamp – det var nok en del nerver blant United-spillerne – men det gikk veien til slutt.

Det ble til slutt 3-1 til United mot Nottingham Forest i FA Youth Cup-finalen, og dermed vant United troféet for ellevte gang, og for første gang siden Pogba, Lingard, Keane-tvillingene, Morrison & co vant i 2011.

Kaptein Rhys Bennett scoret i førsteomgangen for United, mens Josh Powell utlignet for Nottingham Forest like før pause etter en stygg keepertabbe av Radek Vitek.

To mål av Alejandro Garnacho på slutten av kampen – den første på et svært tvilsomt straffespark – sørget uansett for en 3-1-seier for Manchester United.

garnachojubel110522n
SCORET TO: Alejandro Garnacho.

Tidlige sjanser

Manchester United stilte omtrent akkurat som forventet, men dessverre rakk ikke Tyler Fredricson kampen, og 16 år gamle Louis Jackson kom inn på stopperplass.

United gikk rett i angrep, og før 25 sekunder var gått hadde United fått sitt første hjørnespark, og innen minuttet hadde det hjørnesparket endt med at Kobbie Mainoo klarte å drible seg til en skuddposisjon. Dessverre var ikke skuddet godt nok, men uansett en bra start fra United.

Forest var uansett vesentlig nærmere da kaptein McDonnell headet like utenfor fra et hjørnespark i kampens fjerde minutt.

binnionjoyce110522
TRENERNE: Uniteds Travis Binnion og Forests Warren Joyce.

Kapteinen headet United opp i ledelsen

Isak Hansen-Aarøen startet kampen med en tunnel etter bare noen sekunder av kampen, og han var viktig da United tok ledelsen.

Han hadde nemlig et fint løp med ball som skaffet United et frispark i god innleggsposisjon.

Sam Murray slo inn, og kaptein Rhys Bennett headet ballen i mål via Forest-målvakten.

Dermed ledet United 1-0 på Old Trafford.

Manchester United v Nottingham Forest: FA Youth Cup Final
HEADET INN 1-0: Rhys Bennett.

Keepertabbe av Vitek – igjen

Radek Vitek er ikke en dårlig målvakt, men det må sies at han ikke er i spesielt god form, med tabber mot både Blackburn og Liverpool i sine to siste kamper (den ene på U23-nivå).

Her leverte han en ny keepertabbe, denne gangen ved å slippe Josh Powells ikke altfor farlige skudd under seg, og Nottingham Forest utlignet med det like før pause.

Det var ikke direkte ufortjent, for Forest hadde fremstått vel så farlige som United, men bl.a. Alejandro Garnacho hadde noen brukbare muligheter til å øke til 2-0 før United fikk 1-1 i fleisen.

FOREST-JUBEL: Josh Powell og lagkameratene feirer.

Garnacho sørget for 2-1

Etter pause kom den første sjansen igjen før det første minuttet var spilt, denne gangen for Forest, men det var United som styrte i starten av andreomgangen, selv om det ble mest nesten-sjanser.

Forest hadde etter hvert initiativet, og Travis Binnion valgte å bytte inn Maxi Oyedele og Joe Hugill for Isak Hansen-Aarøen og Charlie McNeill.

Med rundt et kvarter igjen av kampen hadde United bedret seg litt, og så farligere ut enn Forest, men hva med målet?

Det sørget Alejandro Garnacho for.

Spansk-argentineren hadde ikke sin beste kamp, men var svært våken og snappet opp ballen like utenfor sekstenmeteren, og ble lagt ulovlig i bakken.

Trolig skjedde det like utenfor sekstenmeteren, så United var noe heldige da dommeren pekte på straffemerket. Garnacho var derimot god, ikke heldig, da han kaldt satte ballen i mål, og United ledet 2-1.

STRAFFET FOREST: Alejandro Garnacho.

…og 3-1

Alejandro Garnacho hadde flere sjanser til å øke til 3-1 som ikke gikk hans vei, men han var åpenbart fast bestemt på å få seg et spillemål også.

Til slutt kom det også.

Etter å ha løpt med ballen inn i Forest-feltet, og driblet litt der, så skjøt Garnacho via en Forest-spiller og i mål.

3-1 til United, og det ble sluttresultatet. United vant FA Youth Cup for ellevte gang.

fayouthcup110522
UNITEDS TROFÉ: FA Youth Cup-trofeet.

NOEN AV VÅRE FORHÅNDSSAKER FRA FØR FINALEN:

Manchester United 3–1 (1-1) Nottingham Forest

Old Trafford
FA Youth Cup

Mål: 1-0 Rhys Bennett (13.), 1-1 Josh Powell (44.), 2-1 Alejandro Garnacho (str. 78.), 3-1 Alejandro Garnacho (90+4.).

Manchester United: Radek Vitek – Marc Jurado, Rhys Bennett (C), Louis Jackson, Sam Murray – Kobbie Mainoo, Dan Gore, Isak Hansen-Aarøen (Maxi Oyedele, 65.) – Sam Mather (Sonny Aljofree, 86.), Charlie McNeill (Joe Hugill, 65.), Alejandro Garnacho.
Ubenyttede innbyttere: Tom Wooster, Logan Pye, Omari Forson, Ethan Ennis.

LIVE:

1: Nasjonalsangen er unnagjort, og kampen er i gang på Old Trafford!

1: Hjørnespark til United før 25 sekunder var spilt. Forest får ikke klarert skikkelig, og Mainoo viser bra fotarbeid før han skyter rett på keeper fra en litt vanskelig vinkel. Fin United-start!

3: Forest plutselig med mye rom på kanten, men Dan Gore ordner opp med et godt defensivt løp.

4: Forest får et hjørnespark, og kommer seg til en god sjanse! McDonnell header like utenfor. Der satt ikke markeringen som den skal.

8: United virker litt nervøse, noe som er ganske forventet. Ellers også verdt å huske at Forest har et meget godt U18-lag, og at de kan sies å være i bedre form enn United.

13: MÅL!!! United tar ledelsen. Rhys Bennett scorer! Sam Murray slår et farlig frisparkinnlegg, og Bennett header ballen via keeper og inn. Frisparket ble skaffet av Isak Hansen-Aarøen, for øvrig.

15: Forest-avslutning, men Vitek redder uten altfor store problemer.

17: Hansen-Aarøen med en heading som går inn til keeper. Ganske ufarlig. Nordmannen er lysten på å bli mer målfarlig, så hadde vært gøy om han hadde startet det i dag!

19: Ny Forest-sjanse fra hjørnespark. Headingen går over. Virker som om vi må passe oss for defensive dødballer i dag.

26: Forest med noen nesten-sjanser nå, men United får kjempet, blokkert og klarert i egen boks.

27: Fint United-spill ender med at Isak Hansen-Aarøen får skutt, men ballen går i et Forest-bein, noe som tok farten ut av skuddet. Trolig ville vel keeper hatt kontroll der uansett. Hansen-Aarøen er veldig flink til å finne rom, i det minste.

37: Garnacho kommer seg til et skudd etter at han og Mainoo har lurt unna litt Forest-spillere, men skuddet (med feil fot) er ganske ufarlig.

41: Farlig Garnacho-skudd! Fikk ballen servert i fin posisjon av Dan Gore. Kunne fort vært 2-0 der.

44: MÅL. Forest utligner etter stygg keepertabbe av Radek Vitek. Et skudd fra Josh Powell som Vitek slipper under seg.

45: Det må nesten nevnes: Dette er den tredje kampen på rad med en stygg keepertabbe fra Vitek. Tre helt forskjellige keepertabber i tillegg fra den ellers ganske gode keeperen.

45+1: Det er lagt til ett minutt.

PAUSE.

46: Andre omgang er i gang.

46: Forest med tidlig sjanse, men Vitek med en god inngripen. Fikk en smell i den situasjonen.

48: Wooster gjorde seg klar, men Vitek fortsetter.

50: United slår leir rundt sekstenmeteren til Forest, og det kommer flere skudd og nesten-skudd, men Forest-spillerne inkludert keeper står i veien. Hansen-Aarøen hadde forresten nettopp en veldig lekker finte nettopp som United-fansen satte pris på!

51: Jurado med skuddforsøk, men keeper får slått den unna, og en forsvarsspiller får ballen ut. Hjørnesparket ender med et Garnacho-skudd som blir til et nytt hjørnespark (som Forest etter hvert får klarert).

54: Forest-sjanse, men Jurado og Bennett får blokkert.

63: Ikke så veldig bra det United viser nå.

65: BYTTER: Maxi Oyedele og Joe Hugill kommer inn for Isak Hansen-Aarøen og Charlie McNeill. McNeill ser ganske så skuffet ut.

72: Bennett-heading etter hjørnespark, men den ble blokkert av en spiller som nok bare var heldig som stod i veien.

75: Forest-skudd, men Louis Jackson står i veien for skuddet.

76: STRAFFE. Alejandro Garnacho snapper opp ballen, og legges i bakken, og dommeren peker på straffemerket. Ser ut til at det kanskje egentlig var like utenfor, så United var heldige der. Sannsynligvis assistentdommeren som ga beskjed til dommeren om at han mente det var innenfor.

78: MÅL! Alejandro Garnacho setter straffesparket enkelt i mål. 2-1 til United! Spansk-argentineren sendte keeper til siden, og satte den lavt i mål godt utenfor målvaktens rekkevidde.

82: Rhys Bennett pådrar seg et gult kort.

86: BYTTE: Sonny Aljofree kommer inn for Sam Mather. Et åpenbart defensivt bytte fra Binnion.

90+1: Det er lagt til åtte minutter på Old Trafford. Det har vært litt pause i spillet de siste minuttene. Alejandro Garnacho oppildner United-publikummet, ber om hjelp på slutten.

90+2: Garnacho med fint løp med ball, før han skyter over. Kanskje han burde sentret, men OK å skyte der også.

90+4: MÅL! Garnacho scorer sitt andre! Finter litt i Forest-feltet før han sender ballen via en Forest-spiller og inn. Ferguson gliser på tribunen.

90+6: Gult kort for Joe Hugill.