Manchester United v Liverpool: U18 Premier League

U18: United slo rivalen etter strålende andreomgang

Et veldig ungt Manchester United-lag tok en ny seier i Premier League U18 og vant 3-2 hjemme mot Liverpool på Carrington.

U18-gutta fikk med det revansje fra 2-4-tapet på bortebane tidligere i sesongen og vant til slutt etter at Liverpool fikk en spiller utvist med 30 minutter igjen å spille.

United tok ledelsen tidlig i første omgang etter en strålende kontring som James Scanlon fikk æren av å sette i mål.

FØRSTE MÅLSCORER: James Scanlon ble kampens første målscorer etter en flott kontring.

Like etter fikk bortelaget straffe, som kaptein Miles ekspederte sikkert i mål til 1-1. Resten av den første omgangen foregikk uten de helt store sjansene og lagene gikk til pause.

I den andre omgangen var det United som var det beste laget og de skapte flere store sjanser. Manni Norkett sendte United tilbake i føringen etter 66 minutter med etter et nydelig innlegg fra Victor Musa.

MicrosoftTeams-image (6)
MÅL: U18-laget feirer scoring mot Liverpool. Foto: Håkon Aaberge.

Med ti minutter igjen på klokka fikk vi kampens høydepunkt signert Jayce Fitzgerald. Midtbanespilleren banket til på halv volley fra 25 meter og ballen gikk via tverrliggeren og i mål.

En som ikke tegnet seg på scoringslisten, men som spilte en meget god kamp var Shea Lacey. Midtbanespilleren stod bak det meste av det som ble skapt og styrte midtbanen frem til han ble byttet ut etter 80 minutter.

GOD: Shea Lacey gjorde en veldig god kamp for United.

Liverpool fikk et trøstemål helt på tampen, men United holdt ut og tok sin femte strake seier i Premier League U18.

Se hele terminlista til U18-laget

Manchester United 3-2 (1-1) Liverpool

Premier League U18
Carrington

MÅL: 1-0 James Scanlon (13), 1-1 Terence Miles (20), 2-1 Manni Norkett (Musa, 66), 3-1 Jayce Fitzgerald (Berry, 81), 3-2 Ranel Young (90+3)

United: Elyh Harrison – Jack Kingdon, Louis Jackson, James Nolan, Ethan Williams – Jayce Fitzgerald, Adam Berry (Bendito Mantato, 89), James Scanlon – Shea Lacey (Amir Ibragimov, 80), Victor Musa, Manni Norkett

Ubenyttede reserver: Tom Wooster, Zach Baumann, Reece Munro

LIVE

1 min: Kampen sparkes i gang på et iskaldt Carrington.

2 min: Eric Harrison holder på å tabbe seg ut, får en dårlig berøring og drar på seg press, men løser det mesterlig og drar av spissen til Liverpool, rolig som skjæra på tunet.

9 min: Stor sjanse for United. James Nolan slår inn fra høyresiden og på bakre kommer Musa i stor fart. Spanjolen forsøker å forlenge innlegget med en flikk med utsiden av foten, men Liverpool-keeper Hewitson er lynraskt nede og redder.

13 min: MÅL! James Scanlon. United tar ledelsen. Ethan Williams fører ball i stor fart fremover og tar med seg Scanlon før han får ballen tilbake. Williams skyter fra skrått hold og keeper må gi retur. Den får James Scanlon rett i beina og etter å ha lagt ballen til rette setter 16-åringen ballen sikkert i mål. Fortjent ledelse for United!

19 min: STRAFFE til Liverpool. Ethan Williams er klønete og feller Karim Ahmed og dommer peker på straffemerket.

20 min: MÅL! Terence Miles. Liverpool-kapteinen er iskald. Sender Harrison feil vei og bredsider ballen i mål.

22 min: Shea Lacey nære 2-1 for United. Forserer i stor fart, drar seg inn i banen og fyrer løs, men via en Liverpool-spiller og til corner.

30 min: Victor Musa spilles alene med keeper, men får nesten for god tid til å tenke og klarer ikke bestemme seg for hva han skal gjøre. Det blir et forsøk på en lobb, men den går rett i hendene på keeper.

32 min: Enorm redning av Eric Harrison. Liverpool kontrer og Trent Doherty drar av James Nolan og kan avslutte fra fem meter, men United-keeperen rekker på et eller annet vis å få opp armene og slå ballen over til hjørnespark. Stor redning!

44 min: Liverpool har tatt over litt av spillet de siste ti minuttene. United strever med å spille seg gjennom et aggressivt Liverpool-lag. Nærmer seg pause og sola har tittet frem over Carrington.

45+1 min: Stor sjanse for United like før pause. Det kontres i stor fart og målscorer James Scanlon spiller til Manni Norkett inne foran mål. Spissen får til en avslutning, men keeper redde også denne fra Uniteds toppscorer på U18-nivå.

PAUSE

46 min: Andre omgang sparkes i gang.

50 min: Shea Lacey har spilt en meget god kamp på Uniteds høyreside. Legges i bakken av Calum Scanlon og United får frispark like utenfor sekstenmeteren.

51 min: Lacey svinger frisparket inn i feltet og finner Louis Jackson. Stopperen header mot mål, men den reddes på strek. Musa er på returen, men klarer ikke sette ballen mellom stengene og skyter utenfor. Scanlon får gult kort.

54 min: Sjansebonanza for United! United-spillerne står i kø for å forsøke seg med avslutninger inne i Liverpools sekstenmeter. Norkett er den siste som får prøvd seg, men får et sleivtreff og ballen sklir av foten samtidig som han sparker ned målscorer Miles.

56 min: United kjører på. Lacey spiller gjennom Scanlon som drar med seg ball inn i feltet. Får seg en liten dytt i det han skal avslutte og kommer ut av balanse. Roper på straffespark, men dommer markerer for femmeter.

59 min: Nolan kommer på overlapp ute til høyre og slår et høyt innlegg inn i feltet. Scanlon kommer flyvende fra dypet og får til en heading fra 12 meter, men headingen går like utenfor.

61 min: RØDT KORT. Calum Scanlon feller Lacey enda en gang og pådrar seg sitt andre gule kort. Liverpool må dermed avslutte kampen med ti mann.

64 min: Victor Musa finner Manni Norkett med et strålende innlegg. Norkett får ikke nok kraft på styringen sin mot mål og keeper redder.

66 min: MÅL! Manni Norkett. United tar ledelsen igjen! Ethan Williams spiller til Victor Musa som kikker opp og slår et nytt innlegg mot Manni Norkett. Denne gangen sitter også avslutningen og Norkett scorer sitt niende mål for U18-laget denne sesongen.

74 min: Det åpner seg opp store rom for United nå som Liverpool er nede i ti mann. Musa spilles fri ute til venstre og forsøker seg med et skudd fra distanse, men spanjolen treffer dårlig og skuddet går langt utenfor.

80 min: BYTTE. Shea Lacey erstattes av Amir Ibragimov.

81 min: MÅL! Jayce Fitzgerald. For et mål! Jayce Fitzgerald tar ballen ned på lekkert vis før han fra 25 meter banker til på halv volley og ballen går som en prosjektil mot mål og smeller i tverrliggeren, i bakken og går opp i nettaket. For et mål av den defensive midtbanespilleren. Årets mål på U18-nivå?

89 min: Adam Berry går av etter en god kamp på Uniteds midtbane. Inn kommer debutant Bendito Mantato som kun er 14 år gammel.

90+3 min: MÅL! Liverpool. Ranel Young scorer et sent trøstemål for Liverpool etter at han har tråklet seg gjennom det som er av United-spillere før han setter ballen kaldt ned i hjørnet.