Til Nations League-finale etter snuoperasjon

Slik gikk det i torsdagens landskamper som involverte United-spillere.

Belgia 2–3 (2-0) Frankrike

Nations League-semifinale
Juventus Stadium, Torino

Mål: 1-0 Yannick Carrasco (37.), 2-0 Romelu Lukaku (40.), 2-1 Karim Benzema (62.), 2-2 Kylian Mbappé (str. 69.), 2-3 Theo Hernández (90+1.).

Onsdag kveld kvalifiserte David de Geas Spania seg til Nations League-finalen ved å slå Italia 2-1 på San Siro, i en kamp hvor United-keeperen måtte finne seg i å sitte på innbytterbenken.

Torsdag kveld var det Frankrikes tur til å kvalifisere seg for Nations League-finale, etter en imponerende snuoperasjon mot Belgia av det franske mannskapet.

Paul Pogba og Raphaël Varane spilte hele kampen, mens Anthony Martial var ubenyttet innbytter.

Belgia var klart mest effektive i førsteomgang, og scoringer fra Yannick Carrasco og Romelu Lukaku sørget for en tomålsledelse til pause for belgierne.

Karim Benzema reduserte i det 62. minutt, og noen minutter senere gikk Antoine Griezmann i bakken etter et klønete spark fra Youri Tielemans, og etter litt diskusjon og en VAR-sjekk endte det opp med straffespark til franskmennene. Den banket Kylian Mbappé, syndebukken fra EM, i mål, og plutselig stod det 2-2.

Frankrike skapte flere store sjanser, men det var heller Belgia som fikk ballen i mål – men VAR grep korrekt inn siden Romelu Lukaku hadde løpt i offside.

Det var heller Theo Hernández som scoret seiersmålet, for Frankrike, kort tid etter at Paul Pogba hadde dunket ballen i krysstanga på et frispark – for et mål det ville vært.

Pogba hadde flere andre brukbare muligheter i løpet av kampen, og må alt i alt sies å ha spilt en god kamp.

Varane var ikke skyld i baklengsmålene til Frankrike (ei heller det annullerte), og så stort sett ganske solid ut.

Frankrike skal spille Nations League-finale mot Spania på søndag, mens Belgia møter Italia tidligere på dagen for å kjempe om den eksepsjonelt prestisjetunge tredjeplassen i turneringen!

varanelukaku071021
IKKE SKYLD I BAKLENGSMÅLENE: Raphaël Varane, her i ryggen på Romelu Lukaku.

U21: Kosovo 0–1 (0-1) Tsjekkia

Matej Kovar holdt nullen da Tsjekkia vant 1-0 borte mot Kosovo i kvaliseringen til U21-EM.

Tsjekkia tok ledelsen i kampens 38. minutt, og flere mål ble det ikke.

Kovar spilte hele kampen, og pådro seg et gult kort i det 87. minutt.

Tsjekkias U21-landslag har vunnet alle sine tre EM-kvalifiseringskamper hittil.

U21: Slovenia 2–2 (0-2) England

James Garner var ubenyttet reserve i U21-landslagets EM-kvalifiseringskamp mot Slovenia.

Kampen endte 2-2 etter at England rotet bort en tomålsledelse.

Etter bare noen minutter sendte Conor Gallagher England opp i ledelsen, og før kvarteret var gått hadde Cole Palmer satt inn 2-0 for England.

Da så det ut til å kunne bli en vanskelig dag på jobben for det slovenske U21-landslaget, men Slovenia reduserte i det 49. minutt, før de utlignet i det 66. minutt.

U20: England 1–1 (1-1) Italia

Englands U20-landslag møtte Italia i Chesterfield, og som i EM-finalen ble det 1-1 (ingen straffekonkurranse denne gangen).

Teden Mengi var ubenyttet innbytter.

Italia tok ledelsen i kampens 34. minutt etter scoring av Daniel Maldini (sønn av sin far), men Lewis Bate utlignet i det 41. minutt. Flere mål ble det ikke.

U17: Norge 2-1 England

Englands U17-landslag tapte mot Norge på Marbella.

Sam Mather, som virkelig har imponert for U18-laget denne sesongen, spilte hele kampen for England.