– Blir bare bedre under press

Ji-Sung Park er imponert over måten Marcus Rashford takler oppmerksomheten på.

Park var løpsmaskinen på midtbanen for Sir Alex Ferguson og United i sju år, og fikk blant annet med seg fire ligagull under den legendariske skotten.

Spilte flest kamper

Men etter at Ferguson trakk seg tilbake i 2013 har det vært nye tider, og United ikke vært i nærheten av seriegull.

José Mourinho la imidlertid et godt grunnlag for fremtidig suksess med tre trofeer i sin første sesong som United-sjef, og ingen United-spiller var på banen i flere kamper enn unge Marcus Rashford.

GULLJUBEL: Ji-Sung Park fikk med seg fire ligagull i United.

Park mener United har en unggutt med unike kvaliteter i 19-åringen. 

– Marcus Rashford hadde en glimrende debutsesong etter at han fikk muligheten, og fansen fikk store forventninger til ham, men han viste kvalitetene sine også i den andre sesongen, sier Park til MUTV i forbindelse med legendekampen mellom Manchester United og Barcelona på Camp Nou fredag kveld.

– Kan bli blant de beste

Park var selv vant til å spille med medspillere som hentet frem det beste da det gjaldt som mest, og nettopp denne egenskapen trekker koreaneren frem hos Rashford.

  – Han blir bedre og bedre under press, og det imponerer meg virkelig. Om han fortsetter fremgangen kan han bli en av våre aller beste spillere, sier Park til Uniteds egen tv-kanal.

  Rashford endte på elleve mål sist sesong på 53 kamper, der hele 23 av dem kom som innbytter. 

  Sammen med Henrikh Mkhitaryan, som også endte med elleve mål, hadde unggutten kun Zlatan Ibrahimovic foran seg på toppscorerlisten.

  ARBEIDSJERN: Marcus Rashford var den spilleren som var på banen i flest kamper for United i 2016/17-sesongen.

  Manchester United-manager José Mourinho benyttet flere ganger muligheten til å rose Rashford opp i skyene. Spesielt etter seieren mot Anderlecht i kvartfinalen av Europa League der Rashfords mål i ekstraomgangene sendte United videre til semifinalen mot Celta Vigo.

  – Innstillingen hans er fantastisk. Jeg kan ikke be om mer. Etter 90 minutter hadde Marcus krampe i beina, men sa til meg at han ville spille videre og gi alt om jeg trengte ham, sa Mourinho på pressekonferansen etter kampen.