Ble overrasket av Van Gaals nådeløse beskjed

– Jeg sa at jeg fortsatt var under kontrakt, men han sa «jeg bryr meg ikke».

Robin van Persie har i Jake Humphreys High Performance Podcast (her gjengitt av Daily Mail) snakket om hvordan han fikk beskjeden fra Louis van Gaal om at han ikke skulle satses på i United mer.

– Jeg hadde to veldig gode sesonger med [Van Gaal på] landslaget, men min siste sesong i Manchester, hans første sesong der, var ikke god.

– Jeg hadde en samtale med Van Gaal, og han sa «ok, Robin, jeg er treneren, og du må gå. Din tid er over». Jeg sa at jeg fortsatt var under kontrakt, men han sa «jeg bryr meg ikke». Mot slutten [av tida i United] så jeg at noe var på gang, men ikke så nådeløst som dette, eller måten han sa det på heller.

HIGH FIVE: Robin van Persie og Louis van Gaal hadde en god relasjon da Van Gaal ledet Nederland. I United bestemte Van Gaal seg etter hvert for å kvitte seg med spissen.

– Mange ting går gjennom hodet ditt når du får en beskjed som det, siden jeg fortsatt hadde en kontrakt, og familien min var lykkeligere enn de noen gang hadde vært før i England. Vi elsket å bo i England. Men hva nå? Ungene mine gikk på skolen, og hadde vennene sine og alt mulig, så i et kjapt sekund går alle disse tingene gjennom hodet, og hvordan reagerer du på det?

– Jeg sa «ja, det er din mening, men jeg har en kontrakt, og er fornøyd i England og i Manchester United, og familien er det også, så vi får se hva som skjer». Så tok jeg handa hans og reiste meg. Det var på Mere-golfklubben [rett utenfor Manchester], så jeg reiste meg og dro.

– På veien hjemover tenkte jeg på hvordan en reagerer på en beskjed som det – så nådeløs, så hard, så direkte. Mange ting gikk gjennom hodet mitt.

Van Gaal gjorde det klinkende klart også gjennom handlinger, og ikke bare ord, at Van Persie ikke var ønsket i United. 

– Vi startet pre-season, og jeg fikk ikke lov til å spille i elleve-mot-elleve-kampen. Du prøver å beholde roen, men det er mange ting som foregår. En sier at det ikke påvirker deg, men det gjør det. Det påvirker meg, familien min og familien min i stor grad.

BEDRE TIDER: Suksess under Sir Alex Ferguson.