– Det er dette jeg ber om hver uke

Ole Gunnar Solskjær forklarer formasjonen som stoppet Liverpools seiersrekke.

Det var iallfall bra.

Det svarer Solskjær spørsmål fra TV 2 om hva han syns om innsatsen fra sine spillere i 1-1-kampen mot erkerivalen.

Det var en respons. Vi fikk ikke vist oss fra vår beste side, men vi får vist hva som kan bo i laget. Det er energi, det er fart, «teamspirit», kontringsstyrke, og vi viser at vi kan forsvare oss bra, sier han og legger til: 

Vi har et fantastisk stadion i kveld. Det var elektrisk, og fansen var fantastiske.

Jeg kunne ikke bedt om mer, men det er dette jeg ber om uke inn og uke ut. Noen kamper forløper seg ikke som det denne gjorde for guttene, men de var veldig gode i dag. De var frempå, noe supporterne også var.

GIKK HARDT FOR SEG: Daniel James fikk seg et par smeller mot Liverpool, men han kom seg på beina igjen. Hver gang.

Taktikken

Manchester United har stort sett vært å se i en 4-2-3-1-formasjon denne sesongen. Det var ikke tilfellet mot Liverpool

Det var tre bak i dag. Da kunne vi presse med Wan-Bissaka og Young. Det samme kunne de tre topp i James, Rashford og Pereira, sier han til MUTV.

Vi hadde en plan med Rashford og James som brede spisser og med Pereiras energi og aggressivitet bak dem. Vi skaper trøbbel for de bak hos Liverpool, og målet var noe vi har jobbet med den siste uken

Med andre ord snakker manageren om en 3-4-1-2-variant.

Jeg tenkte det før kampen, at om vi skulle skape sjanser i denne kampen måtte vi ha flere spillere høyt i banen og flere direkte løp i bakrom. Målet vi scoret kom bakgrunn av akkurat det.

Bevegelsen til Rashford var fantastisk. Vi har jobbet mer med det å være klinisk når vi får kontringer, og man får ikke mange av de mulighetene. Da er det viktig at vi tar dem. Vi fikk noen i dag, og vi løste det godt.

ALT ETTER PLANEN: Oppbyggingen til scoringen kom ikke som en overraskelse for Solskjær.

Mange hadde forventet at Liverpool skulle komme og dominere mot United. Det er noe Solskjær bare fnyser av.

Det er absolutt ingen sjans at disse spillerne blir dominert av noen. Vi ser frem til sånne kamper. Vi spiller mot et godt lag, og en stor klubb.

Spillerne er skuffet

Solskjær er den første manageren som tar poeng fra Liverpool denne sesongen, men det virker ikke som om det er det viktigste for manageren

Det er en god opplevelse for spillerne i lange, lange perioder, men guttene sitter skuffet i garderoben. De ser ned i gulvet og er ikke i ekstase for å ta ett poeng. De føler de skulle hatt flere, sier Solskjær, som også gjorde at Liverpools seiersrekke i Premier League stopper på 17 kamper.

MIDFORNØYD: United var det første laget til å ta poeng mot Liverpool denne sesongen, men likevel mener spillerne at de fortjente mer.

Det er en god ting for meg å se. De er skuffet for å ikke ta tre poeng

Fansen kan se hva vi gjør, og de var fantastiske, sier Solskjær som sikter til at fansen ser det langsiktige perspektivet.