Bekymret Neville: – Det er usmakelig at dette skjer

Sky Sports-ekspertene Gary Neville og Jamie Carragher møter med ujevne mellomrom supportere for å diskutere Premier League-fotballen, i programmet «Overlap».

Onsdag handlet det om den kommende sesongen, og United var en del av den første delen som ble lagt ut på Youtube.

Neville snakket som alltid med stor innlevelse.

– Jeg synes Ten Hag har hatt en imponerende start, men han har ikke fått den støtten utenfor banen (les: I overgangsmarkedet) som har vært nødvendig for å få de spillerne han ønsket seg, sier Neville.

– Hvis noen her sa til meg for to måneder siden at United kom til å gå til ligastart med Fred og McTominay, og jeg liker begge to individuelt, og Martial på topp, så ville jeg sagt at han var gitt en vanskelig hånd.

martial333

– Jeg er bekymret fordi det 1) Ser ut som om United fortsatt gjør de samme gamle feilene på overgangsmarkedet, og 2) er avhengig av det nederlandske markedet. Uniteds speidernettverk ville jo ikke sett på spillere derfra hvis ikke manageren kom fra ligaen. Jeg er litt bekymret for den strategien.

– Med De Jong så blir det også litt som med Sancho. Det skal egentlig være en overgang som gir entusiasme, men så pågår det så lenge at man mister alt gleden rundt det.

frenkiedejong110622j

– Så er det Ronaldo, ingen kan ta fra ham at han er en av de største. Det som skjer i United i sommer er også glemt om 20 år, men det er usmakelig at dette skjer.

– Det blir litt som med Pogba og agenten. Det var ikke alltid Pogba selv, men agenten holdt på. Man kan ikke la stjernespilleren styre skuta. Jeg vet at United-supportere vil beholde ham, men hvis Ronaldo vil dra så mener jeg at United bør legge til rette for at han får dra, sier Neville.

Han tenker nemlig tilbake til sommeren, der Ronaldo satte Ten Hag i en situasjon hvor hver eneste samtale med pressen handlet om portugiseren.

– Tenk Pep, Klopp, Conte eller også Sir Alex. Hvis en spiller ble et forstyrrende element i pressekonferansene så var det bare én utgang. Av og til må man ta et steg tilbake (les: miste en spiss som scoret 24 mål) for å kunne ta steg fremover, sier Gary Neville.

Se Neville og Carragher snakke om Uniteds rivaler og mye mer.