Fernandes er klar – summen avslørt

Manchester United har bekreftet at de er enige med Sporting om kjøpet av Bruno Fernandes.

Manchester United og portugisiske Sporting bekreftet onsdag ettermiddag at Bruno Fernandes blir United-spiller.

United offentliggjorde da at det er enighet med hans portugisiske klubb, Sporting, men at legesjekken og den personlige kontrakten gjenstår.

Sporting Lisboa offentliggjorde hele avtalen i sin pressemelding.

United betaler 55 millioner euro i overgangssum, ytterligere fem millioner euro ved et visst antall kamper, ytterligere fem millioner euro hvis vi når Champions League-spill og 15 millioner euro hvis spilleren når ulike individuelle mål.

Totalt, hvis United og Fernandes får suksess, sendes altså 80 millioner euro til Portugal.

I tillegg får Sporting ti prosent av fortjenesten United eventuelt får hvis klubben i fremtiden selger den nå 25 år gamle midtbanespilleren.

Sporting Lisboas pressemelding:

Det skal ikke være frykt for at legesjekken eller den personlige kontrakten velter avtalen.

Når det gjelder den personlige kontrakten er det faktisk mange som har rapportert at alt er i orden, slik at det eneste som gjenstår er å få spillerens navnetrekk på de offisielle papirene.

Et hektisk døgn

Offentliggjøringen skjer cirka ett døgn etter at et samlet journalistkorps meldte om et gjennombrudd i forhandlingene.

Pressemeldingen kom også like etter at Sky Sports hadde meldt at spilleren selv var på vei til Sportings kontorer i Lisboa. Der skulle han avslutte arbeidsforholdet med dem – og også lage en avskjedsvideo – før han skal reise med privatfly til England.

Det er ventet at selve presentasjonen av Fernandes som United-spiller skjer torsdag, og det betyr at han kan debutere hjemme mot Wolverhampton lørdag kveld. Kravet for at det kan skje er at han blir registrert som offisiell United-spiller før klokka 13 norsk tid fredag.

Tidlig onsdag ettermiddag begynte spilleren selv med å si farvel til Sporting-fansen.

25-åringen ble tagget på Instagram av en Sporting-supporter onsdag, og svarte personlig da hun la ut bildet.

Svaret var en avskjedshilsen.

– Jeg kommer ikke til å glemme tårene dine, og uansett om du tror det eller ikke så ble jeg rørt av tårene og det du sa. Jeg håper at jeg en dag kan returnere for å treffe deg igjen, svarte Fernandes på Instagram-kontoen hennes.

View this post on Instagram

Adeus bruno boa viagem

A post shared by Juliana SPORTING !!!!!!!!!! (@mirandajuliana458) on

 

MER BRUNO FERNANDES:

SPORTING-PRESIDENTEN: Avslo bud fra Tottenham med usannsynlige klausuler
EKSPERTER: – Definitivt riktig å hente ham
NÅR SKJER DET? To spørsmål vi kan stille før overgangen er i boks

– Avtalen er i boks

Fabrizio Romano og David Hytner i The Guardian hadde tidligere onsdag fastslått at de satt på informasjon om at 25-åringen hadde godtatt kontraktsbetingelsene gitt av Manchester United.

Romano skrev «here we go», noe som er transferguruens signatur på overganger som blir en realitet.

Det betyr at United-supporterne omsider kunne fastslå at dette faktisk skjedde, at det var full enighet mellom klubbene og om spillerens personlige kontrakt, selv om verken United eller Sporting har meldt noe offisielt.

Lønnen skal ifølge rapportene ligge på cirka 70.000 pund i uka før eventuelle bonuser.

Kontrakten skal strekke seg til 2024, men klubben skal ha opsjon på et ekstra år – totalt altså en fem og et halvtårs-kontrakt.

Det er imidlertid ulike rapporter om hva United betaler.

Først ble det meldt om en overgangssum på snaut 50 millioner pund, men at Uniteds også godtok å betale nærmere 20 millioner fordelt på ulike klausuler, cirka halvparten basert på Uniteds kommende suksess, den andre halvparten på spillerens videre suksess.

Det er imidlertid andre som har rapportert at United betaler 65 millioner euro nå (55 mill. pund) og ytterligere 15 millioner euro (12,7 mill. pund) hvis de ulike klausulene slår inn.

Sannheten er nok et sted innenfor de summene.

Utviklingen onsdag skjedde etter noen hektiske kveldstimer tirsdag.

Dette skjedde tirsdag:

– Sporting har akseptert budet

Duncan Castles skriver nå at Sporting har akseptert budet til Manchester United og at spilleren skal fly til Manchester allerede i morgen. 

– Forvent at det skjer

Flere av journalistene er tydelige i sin sak. Blant annet Daily Mirrors United-journalist som skriver at vi skal forvente en overgang.

 

Totalpakke på nesten 70 millioner?

De fleste skriver at overgangsummen vil ligge på 55 mill. euro, altså 46.1 mill. pund.

Etter det som meldes skal avtalen blant annet bestå av flere klausuler som kan ende med at United betaler mer dersom klubben/spilleren oppnår sportslig suksess.

David McDonnell skriver på Twitter at prisen for Fernandes stiger med 8.6 mill. pund dersom Manchester United kvalifiserer seg for Champions League kommende sesong.

Overgangssummen kan øke med ytterligere 12.7 mill. pund dersom visse individuelle resultater er gode nok.

Simon Peach som også følger United svært tett melder om det samme, men med litt andre summer:

 – Medisinsk sjekk på torsdag

Chris Wheeler skriver som mange før ham at de personlige fortsatt ikke er på plass. Han legger til at en medisinsk test allerede på onsdag virker usannsynlig, men at Manchester United nesten er sikret en overgang etter at klubbene har blitt enige om en overgangssum.

Fabrizio Romano, som stort sett mener noe om alle overganger for Sky Sports og andre medier, skriver imidlertid at spilleren kan fly til Manchester allerede onsdag dersom avtalen mellom klubbene blir godkjent i løpet av de neste timene.

United-kjenner Paul Hirst skriver at en medisinsk sjekk kan skje allerede på torsdag.

James Ducker er journalisten som til nå har vært tydeligst på når den medisinske sjekken skal gjennomføres.

Han melder torsdag, men skriver også at den kan forekomme tidligere.

– Kontrakt frem til 2024

Jamie Jackson i The Guardian skriver at partene fortsatt må bli enige om de personlige betingelsene, og at Manchester United er klar til å tilby spilleren en kontrakt frem til 2024 med opsjon på enda et år.

Lokalavisa i Manchester, Manchester Evening News, sin fremste mann på Manchester United-relaterte nyheter, Samuell Luckhurst, skriver melder det samme.

Barcelona på banen?

Bare noen timer før alle journalistene som følger Manchester United tettes meldte om enighet mellom Manchester United og Sporting kom det skumle rapporter fra Spania.

The times’ «overgangsguru» Duncan Castles har meldt at Barcelona har lagt inn et bud på spilleren som Sporting har godtatt.

Grunnen til interessen fra den spanske giganten skal være skadesituasjonen til Luis Suárez. Spanjolene vil kjøpe Bruno Fernandes og låne ham rett til Valencia, slik at Barca kan kjøpe Valencia-spiss, Rodrigo.

Det var først etter disse meldingene at så mange United-journalister var på banen med oppdateringer på forhandlingene mellom United og Sporting. 

Enorme tall

Siden starten av forrige sesong har den offensive midtbanespilleren scoret 36 mål og levert 24 målgivende pasninger på 63 kamper.

Les også: (+) Scoret mer enn hele Uniteds midtbane til sammen

GARANTIST: Bruno Fernandes leverer solide tall for den portugisiske hovedstadsklubben.