BEKREFTET: Dalot er United-spiller

Høyrebacken kommer fra Porto.

Den 19 år gamle høyrebacken Diogo Dalot ble Manchester United-spiller onsdag.

Det bekrefter Manchester United på egne nettsider, og opplyser at portugiseren har skrevet under på en 5-årskontrakt, med opsjon på ytterligere ett år. Overgangssummen er ikke bekreftet, men det har tidligere vært nevnt et beløp på rundt £19-20 millioner.

Har bare syv førstelagskamper

Uniteds nye forsvarsspiller kom opp gjennom juniorsystemet i Porto, og debuterte for klubbens førstelag så sent som i februar i år. Siden har han spilt seks liga- og én Champions League-kamp.

Ryktene om at Manchester United var interessert i en relativt ukjent portugiser begynte å versere i forrige uke. Det ble da hevdet at det bare var et tidsspørsmål om når han skulle bli klar. Der kan man si at kildene, i første rekke The Telegraph og skotske Daily Record, traff godt.

Se også: Skrytevideo fra Dalots agentbyrå

– Et kupp?

Dalot har bare spilt 600 minutter førstelagsfotball. Likevel er mange overbevist om at United har gjort et kupp.

– Porto har vært helt desperate etter å signere en ny avtale med Dalot det siste året, sa Jan Hagen til united.no. Nordmannen følger portugisisk fotball tett med daglige oppdateringer på sin Twitter-konto.

Dalot er født i Braga, like i nærheten av Porto. Han har vært del av Porto-systemet helt siden han var ni år gammel. Han har også 42 aldersbestemte landskamper fra U15- til U21-nivå.

Mourinho: – I sin aldersgruppe er han Europas beste

I en kommentar til overgangen sier José Mourinho følgende til ManUtd.com:

– Diogo er en ekstremt talentfull, ung forsvarsspiller, med kvaliteter som behøves for raskt å bli en strålende spiller for denne klubben. Han har alt som skal til for en full-back: Fysikk, taktisk intelligens og tekniske ferdigheter. Dette, kombinert med mentaliteten som utvikles ved Porto-akademiet, der spillere forberedes på modenhetsnivået de trenger som profesjonelle.

– I sin aldersgruppe er han Europas beste full-back. Vi er sikre på at han har en stor fremtid i Manchester United.

Diogo Dalot:

– Med denne overgangen til Manchester United har jeg fått en utrolig mulighet. Jeg har vokst opp i Porto-akademiet og er veldig takknemlig for alt de har gjort for meg. Likevel kunne jeg ikke takke nei når jeg fikk sjansen til å dra til en verdens største fotballklubber.

– Jeg gleder meg til å jobbe sammen med José Mourinho og til å lære alt jeg kan fra en så suksessforfulgt trener. Samtidig ser jeg frem til å spille sammen med denne fantastiske spillertroppen.