Bekrefter at flere United-spillere kommer på turneen

Ole Gunnar Solskjær tror små detaljer kan utgjøre store forskjeller når Manchester United skal tette avstanden til de foran neste sesong. Denne helgen blir troppen på treningsfeltet enda større.

Mens Solskjær på den første pressekonferansen i Perth ble pepret med spørsmål om Paul Pogba, var seansen som fant sted natt til tirsdag en langt mer avslappet og harmonisk affære.

Den store nyheten i engelske medier er at David de Gea etter all sannsynlighet signerer ny kontrakt før 2019/20-sesongen, men akkurat det kunne ikke Solskjær kommentere.

– Forhåpentligvis blir de enig snart, sa United-manageren om forhandlingene.

Det Solskjær kunne bekrefte var imidlertid at hele troppen er så godt som skadefri. Romelu Lukaku, Victor Lindelöf og Eric Bailly er alle klare til onsdagens kamp mot Leeds, mens det fortsatt er noe usikkerhet knyttet til Lee Grant og Luke Shaw.

Når Manchester United forflytter seg til Singapore i løpet av uka, blir også stallen på 28 spillere større.

– Vi regner med at Dean, Fred og Matteo møter oss der, sa Solskjær om Dean Henderson, Fred og Matteo Darmian.

MØTTE PRESSEN: Ole Gunnar Solskjær, her fra pressekonferanse i forrige uke.

– Mange spekulasjoner

Enn så lenge har ikke United solgt noen spillere i sommer, og nordmannen ble spurt om ikke troppen kan bli for stor når sesongen sparkes i gang i august.

– Ja, det er et tak på hvor mange spillere vi kan ha. De som presterer blir en del av laget, mens de som ikke gjør det må kjempe seg inn. Det har vært mange spekulasjoner, men jeg kan ikke si så mye, sa Solskjær.

– Den dagen vi starter sesongen er jeg sikker på at alle vil gi alt for Manchester United. Vi har et sterkt lag som vil gi alt. Det er alltid rykter og spekulasjoner om United-spillere, men når sesongen starter skal vi stå sammen som et lag.

Manageren ble spurt konkret om Axel Tuanzebe, som var på lån i Aston Villa forrige sesong.

– Axel har en god sjanse til å bli her og spille. Han har bevist at han er kapabel til å spille på dette nivået. Han rykket opp med Aston Villa og har vært veldig fokusert i oppkjøringen. Han er en av de unge spillerne jeg gleder meg til å se mer av.

FÅR SJANSEN: Axel Tuanzebe (t.v.) får vise seg fram for Ole Gunnar Solskjær i sommer. Her sammen med Aaron Wan-Bissaka på flyet til Australia.

– Små detaljer

Nok en gang gjentok Solskjær at de to første ukene på treningsfeltet har vært oppløftende. Tomålsseieren mot Perth Glory ga en god start også resultatmessig.

På pressekonferansen sa nordmannen at Manchester United kanskje ikke er så langt unna lagene foran på tabellen i Premier League som man skulle tro.

– Det er så mange små detaljer som kan gjøre stor forskjell. Fysisk kapasitet, taktiske ideer, gjøre spillerne klare og involvere dem, og gjøre oss til et lag. Det er så mange ting, og heldigvis har vi hatt to uker med nesten alle spillerne, sånn at alle vil være klare til sesongstarten.

– OPPLØFTENDE: Solskjær har flere ganger skrytt av Uniteds oppkjøring så langt.

– James kan spille overalt

Mot Perth Glory var Daniel James en av lagets beste spillere. Etter kampen sa 21-åringen at han foretrekker å spille på venstre, men i løpet av sesongen kan vi få se waliseren i alle de offensive rollene.

– Daniel kan spille over hele linja, sa Solskjær om James.

– Han er nok først og fremst en ving, men han kan spille i midten også. Det handler om å finne relasjoner som fungerer. Noen ganger vil du at høyrebacken skal være med i angrepet og at vingen ikke skal ligge like bredt. Så jeg er sikker på at vi får se ham både på høyre og venstre i løpet av sesongen.

GOD: Daniel James var en av lagets beste mot Perth Glory.

Husker 4-3-kamp mot Leeds

Onsdag møter James klubben han var nær ved å signere for i januar, når United spiller sin andre kamp i Perth mot Leeds-mannskapet til Marcelo Bielsa.

Solskjær gleder seg til å møte rivalen på australsk jord.

– Jeg har noen gode minner fra de kampene. Det beste er nok det målet jeg scoret i 4-3-seieren på Elland Road (i 2002). Jeg husker David Beckham og Ian Harte hadde tidenes tregeste løpsduell langs kanten etter en langpasning fra «Scholesy». De hadde et fantastisk lag på slutten av 90-tallet. Kameraten min Eirik Bakke spilte for dem, og det var noen tøffe taklinger i de kampene. Jeg er sikker på at det blir en god kamp i morgen også.

– Jo oftere vi spiller mot hverandre, jo større blir rivaleriet. Vi ønsker å spille slike kamper, og jeg er sikker på at det ville vært en berikelse for fotballen å få Leeds opp i Premier League igjen.

«Lokaloppgjøret» spilles klokken 13.00 onsdag formiddag og vises på TV 2 Sumo og Sport Premium.